ŠTA LI ĆE NA OVO REĆI UEFA? Finale Lige šampiona u Americi?!

Pehar Lige šampiona Liga šampiona
Održan žreb Lige šampiona! (FOTO: Guliver Images)

Nije prvi put. Svakako ni poslednji. I utisak je da će se pritisak vršiti sve dok se ideja Amerikanaca o dovođenju finala Lige šampiona ne ostvari!

Kako prenosi ugledni “AS” (prvi javio o dolasku Luke Jovića u Real Madrid), pojačava se pritisak “preko bare” da se finale elitnog evropskog takmičenja odigra baš tamo.

Već godinama Amerikanci žele da ugoste meč za najvredniji trofej u klupskom fudbalu, ali UEFA godinama odbija te pritiske.

Mada, sada bi mogla da popusti. Naravno, u centru svega je novac i pobuna vodećih evropskih klubova za zarađivanjem istog u još većim količinama.

Uostalom, zato je i osnovana Superliga, koja je kasnije propala, međutim ideja najvećih o dodatnim izvorima prihoda nije isčezla.

Kako Amerikanci mogu da ponude ozbiljan novac ne samo za organizaciju finala Lige šampiona, već i kroz marketing, TV prava, prodaju suvenira i ostalih propatnih stvari nije nemoguće da UEFA ovog puta popusti.

Mišljenje o ovoj temi će dati i EKA (asocijacija evopskih klubova) na čijem je čelu Naser Al Kelaifi na skupštini naredne nedelje u Istanbulu.

Videćemo da li bi finale Lige šampiona zaista moglo da se izmesti u Ameriku u doglednoj budućnosti…

ČUDO NEVIĐENO: Fulam slavio, Mitrović ostao bez gola! Ovakvi “kolibari” mogu i u Evropu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MUNDIJAL NA DLANU: Upoznaj Meksiko i osvoji dres! EP11| Meridian

1 KOMENTAR

  1. Ne traže Ameri da se tamo održava finale Lige šampiona zato što oni žele svoj novac da ulože već zato što žele svoj novac da operu i pritom nenormalno zarade

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime