Didi, moraš da veruješ! Kako je prijateljstvo i poštovanje dovelo do pehara LŠ?

6
Huan Mata i Didije Drogba - ključni za uspeh Čelsija (FOTO: Laurence Griffiths/Getty Images)

Mnogo je priča o upornosti, istrajnosti, možda malo i sreće na putu ka uspehu.

Svi imamo fudbalske heroje i one koji su možda preokrenuli stvari u omiljenom klubu.

Huan Mata imam Didijea Drogbu, a Drogba ima Matu. Evo njihove priče.

Za sve fudbalere, ali i navijače Čelsija, 2012. godina je zaista nezaboravna. Posle nekoliko sezona bez uspeha, poneli su titulu evropskog šampiona, a u finalu su slavili protiv moćnog Bajerna. I to na kakav način.

https://youtu.be/khZC_L7Yv7s

Ipak, nekoliko meseci ranije dogodio se jedan prijateljski razgovor između dvojice fudbalera. Razgovor koj je možda i doveo Čelsi do pehara. Svega toga prisetio se i Drogba.

-Krajem februara obratio sam se mladom dvadesettrogodišnjeg Huanu Mati – molim te maestro, pomozi mi da osvojim Ligu šampiona. Gledao me je i rekao čoveče ti nisi normalan, ti si Didije Drogba, ti ćeš da pomogneš meni da je osvojim. Ja sam ovde već osam godina i nikada nisam osvojio, tako da verujem da si ti taj koji će da pomogne nama. Čak ću ti dati i poklon ako osvojimo – počeo je Pogba svoju priču.

Šta se desilo dalje? Koji mesec kasnije stigli su do finala Lige šampiona, a tamo ih je čekala nemačka mašinerija.

-Tri meseca kasnije bili smo na finalu u Minhenu, na njihovom stadionu, potopljeni crvenim talasom. Bajern je poveo osam minuta pred kraj utakmice i s obzirom koliko je ostalo do kraja bio sam obeshrabren – kaže Drogba, ali ističe ko je uspeo da mu podigne moral.

-Mladi Mata mi je rekao – “veruj Didi, moraš da veruješ”. U šta da verujem? Samo što nije kraj – skoro u suzama sam odgovorio nakon što sam pogledao na semafor. Plakaću kao pre nekoliko meseci kada sam izgubio u finalu Afričkog kupa nacija.

Možda i jeste plakao, ali ovog puta od sreće.

-Poslednji minut, poslednji korner tačnije naš prvi korner naspram osamnaest Bajernovih. Pogodite ko je izveo taj korner – Huan Mata. Utrčao sam u kazneni, skočio… Ostatak je istorija – prisetio se Drogba za kraj.

Ostalo je istorija, a nju svi znamo.

100 ili 160 miliona? Oglasio se i Real oko Azarovog slučaja!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #11 | PLAVA KOVERTA

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime