Lester: Nesreća u vazdušnom saobraćaju, pao klupski helikopter!

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Kako javljaju mediji iz Engleske, u večernjim časovima dogodila se tragedija. Na parkingu koji koriste posetioci utakmica trenutno je zapaljen helikopter koji je nešto ranije večeras pao. Na licu mesta je hitna pomoć ali još nemamo precizne informacije o ishodu tragedije.

Podsećanja radi, Lester je na svom terenu dočekao Vest Hem u okviru 10. kola Premijer lige. Rezultat je završen rezultatom 1:1, nakon što su golove postigli Balbuena i Ndidi. Ipak, ta utakmica će potpuno pasti u senku zbog incidenta nakon nje.POSLUŠAJ NOVI EVROGOL PODKAST: PRIČALI SMO O ZVEZDI, LIVERPULU, JOKANOVOM FULAMU, DORTMUNDU…Kako javljaju britanski mediji, helikopter je pao ubrzo nakon završetka utakmice a ubrzo se pojavio i gust dim. Trenutno je u toku akcija gašenja požara i spašavanja ljudi, mada je kolegama na licu mesta nepoznato ko je bio u helikopteru.

Lester je u vlasništvu Tajlanđanina, milijardera Vičai Šrivadanaprabhe koji je klub preuzeo 2010. godine. Njegova porodica od tada upravlja nekadašnjim šampionom Engleske a sin Aijavat je postavljen za potpredsednika u klubu.

Vičai je vlasnik brenda King Pauer, čiju reklamu igrači nose na prednjoj strani dresova. I stadion u Lesteru se zove tako, a helikopter koji je večeras pao je lično vlasništvo prvog čoveka kluba. Trenutno su u blizini stadiona i policija ali i lekarske ekipe.

Pod vođstvom biznismena sa Tajlanda Lester je stigao do najvećeg klupskog uspeha, osvajanja Premijer lige. To im je omogućilo i prvi nastup u Ligi šampiona, gde su takođe beležili dobre partije. Tokom prethodnih nekoliko godina zaokretom u poslovanju postali su stabilan prvoligaš!

Stadion se nalazi na obali reke Soar koja protiče kroz sam centar grada. Trenutni kapacitet stadiona je nešto preko 32.000 gledalaca a otvoren je 2002. godine. Četiri puta su na njemu igrale reprezentacije a Engleska je baš ovde dočekala SCG 2003. godine, u prijateljskom meču.

Tokom narednih minuta i sati biće poznatije kakvo je stanje na parkingu King Pauer stadiona. Ostanite sa nama, potrudićemo se da prenesemo informacije čim one zvanično budu objavljene. Za sada su službe nisu izdavale saopštenja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime