Leon Bejli nije debitovao jer Jamajka ne želi njegovog brata!

(Photo by Maja Hitij/Bongarts/Getty Images)

Pričalo se da će postati seniorski reprezentativac Nemačke. Interesovala se i Engleska, Sautgejt je pravio neke planove sa njim. Oba plana su propala pa je Leon Bejli, igrač Bajera iz Leverkuzena, odlučio da igra za Jamajku.

Bejli je već odigrao jedan meč za Jamajku, ali je to bila utakmica selekcije do 23 godine pa se ne računa kao zvaničan susret. Na tom meču je postigao gol iz slobodnog udarca i bez sumnje bi bio ogromno pojačanje. Ipak, problemi postoje.NOVI EVROGOL PODKAST JE UJEDNO I NAŠ PRVI KVIZ – IGRAJ SE SA NAMA I JAVI NAM SVOJ REZULTAT!Nekoliko puta je odbijao pozive. Bio je nezadovoljan infrastrukturom, odnosom saveza prema njemu, kvalitetom fudbala… Priča se da iza svega stoji čovek koji je najvažniji za njegovu karijeru. A karijera mu je veoma zanimljiva.

BAJER U EVROPI IGRA PROTIV CIRIHA!

Za Leonovu karijeru najbitniji čovek je Krejg Batler, čovek koji ga je usvojio. On je išao po Evropi i tražio klub u kom bi Bejli i njegov sin Kajl mogli da igraju. Bejli se snašao u Leverkuzenu dok je godinu dana mlađi Kajl Batler trenutno član LASK-a.

Otac, ili očuh, je i osoba koja je zadužena za komunikaciju sa savezom. Kažu dobro upućeni ljudi da je on i razlog zbog kog su česti prekidi na vezama. A konačno je trebalo da se desi ono što dugo čekaju svi ljubitelji fudbala sa Jamajke.

EKIPA IZ LEVERKUZENA POBEĐUJE HANOVER?

Jamajka je igrala protiv Bonera, holandske prekomorske teritorije. To je takmičenje u okviru CONCACAF Lige nacija, gde ima mnogo učesnika za koje niste ni čuli. Mnoga karipska ostrva imaju svoje timove koji ubedljivo gube od zvučnijih država.

Jamajčani su slavili 6:0 na gostujućem terenu. Tamo svi igraju zajedno, ima ukupno 34 tima i Jamajka za sada ima dve pobede iz isto toliko mečeva. Bejli ipak nije debitovao, jer je očekivao da će na terenu biti i njegov mlađi rođak.

Tu rodbinsku vezu smo vam već objasnili, a sada da vas upoznamo sa Kajlom Batlerom. Fudbaler rođen 1998. godine trenutno igra u drugoj ligi Austrije. Ponikao je na Jamajci, igrao je u Austriji, a zatim za Genk i Vesterlo u Belgiji. Bio je deo i ekipe Sent Endrjuz sa Malte.

Ovog leta je pojačao LASK i odmah je prosleđen na pozajmicu. Nije stigao ni da debituje za svoju drugoligašku ekipu, ali Bejli smatra da treba da igra za Jamajku. Na njegov predlog da Batler bude u sastavu tima, savez je ostao iznenađen.

A NA GOSTOVANJU VERDERU?

Verovatno nikada nisu ni gledali tog momka, koji je seniorski fudbal počeo da igra na Malti. Tražili su da Batler dođe na probu, da ga prvo vide i trenira sa ekipom pa da mu onda ukažu šansu. Ukoliko je zasluži i dobro se pokaže.

’’Ako počnu da ispunjavaju dogovor, igraću u novembru. Želim da predstavljam zemlju, želim oko sebe ljude koji mogu da daju maksimum. Ja dolazim ovde iz samo jednog razloga.’’, rekao je Leon Bejli, momak koji je odbio da nastupi na meču!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime