Lazar Marković je bio uključen u neke sumnjive transfere!

lazar marković-partizan-liverpul
Lazar Marković je tema brojnih medija (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Novinari nemačkog Špigla bavili su se ovih dana transferima Pinija Zahavija. Među njima im je zapao za oko i transfer u koji je bio uključen Lazar Marković, nekadašnji fudbaler Partizana. Zapravo, napravili su šemu koja pokazuje kretanje novca.

Pini Zahavi je menadžer iz Izraela koji je godinama jedan od najuticajnijih u Evropi. Njegov proboj u fudbalski svet počeo je još sedamdesetih godina kada je krenuo sa uspostavljanjem jakih veza između engleskog i izraelskog fudbala.

Prijateljstva sa nekim od najboljih menadžera u Engleskoj omogućila su mu pristup igraču. Glasnije je počelo da se priča o Zahaviju kada je učestvovao u dva transfera Rija Ferdinanda, u Lids i kasnije u Mančester junajted.

DANAS LIVERPUL PROTIV SRBA!

Lazar Marković je u bogatoj biografiji izraelca samo jedna od karika. Ipak, Špigl je baš njega uzeo kao primer za finansijske malverzacije. U to su bili uključeni, indirektno, Partizan, Benfika i Liverpul i direktno jedna firma sa Devičanskih ostrva.

Marković je u redove Partizana stigao još 2006. godine, iz čačanskog Borca. Debitovao je u prvom timu pet godina kasnije, a posle dve godine seniorskog fudbala usledio je transfer. Tada je Lazar Marković bio jedan od najtalentovanijih fudbalera na svetu.

Oko Markovićevog transfera je već tada bilo nekih nejasnih stvari. Dok je Dragan Đurić, tadašnji predsednik kluba, pričao o Čelsiju, javila se Benfika. Srpski biznismen je tvrdio da će Marković preći u tim iz Londona koji će ga proslediti na pozajmicu u Portugal.

Ispostaviće se kasnije, a sada će to potvrditi Špigl, da je Marković ustvari prodat još u aprilu 2012. godine. Tačnije, skoro petnaest meseci pre zvaničnog odlaska iz kluba. I nije ga kupio ni Čelsi ni Benfika, već agencija Leiston Holdings.

BENFIKA MORA DA SAVLADA TONDELU!

Na račun Partizana je leglo okruglo sedam miliona evra, a kompanija registrovna na Devičanskim ostrvima je postala jedini vlasnik krilnog napadača. Oni su isplatili 250 hiljada evra agenciji Faljija Ramadanija, zbog posredovanja u transferu i još 2 miliona evra švajcarskoj agenciji ’’Goldline’’.

Agencija Leiston Holdings je bila jedini vlasnik igrača i odlučila je da polovinu prava na njega proda Portugalcima. Benfika je za 50% igrača platila 6.25 miliona evra, dok je ostatak prava na fudbalera ostao u vlasništvu mistične agencije.

Portugalski fudbal je bio idealno mesto za razvijanje Lazara Markovića. On se tamo nije zadržao dugo i nakon samo jedne sezone je prešao u Liverpul. Ni taj transfer nije u potpunosti čist a pokušaćemo da vam objasnimo kako se sve odigralo.

Kada je Liverpul želeo da otkupi igrača u celosti, cena je bila 25 miliona evra. Ali, ekipa sa severa Engleske je morala da seda za pregovarački sto sa različitim stranama. Pregovaralo se posebno sa Benfikom a posebno sa kompanijom Leiston.

Marković se u Liverpulu nije snašao i do sada je išao na četiri pozajmice u klubove iz četiri različite zemlje. Dres Liverpula obukao je samo 34 puta i već dugo se traži neko rešenje koje bi zadovoljilo sve strane. Najverovatnije, sporazumni raskid.

LIVERPUL OSVAJA TITULU BEZ PORAZA U OVOJ SEZONI?

Ove sezone je igrao samo jednom i to za rezervni tim Liveprula. Pričalo se i da je odbio nekoliko ponuda za pozajmice na početku sezone. Lazar je za seniorski tim Srbije odigrao 22 utakmice i tri puta bio strelac, protiv Čilea, Velsa i Azerbejdžana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime