Srpskog fudbalera šamarao predsednik kluba

0
radnički niš-jovanović lazar
Lazar Jovanović napadnut u Izraelu (foto: Starsport)

Srpski fudbaler Lazar Jovanović doživeo je pravu torturu u izraelskom klubu Makabi Bnei Rejne, gde je napadnut od strane predsednika kluba Saida Basula.

Jovanović je letos iz redova Radničkog iz Niša stigao u Izrael kao veliko pojačanje Makabi Bnei Rejne, ali ubro su stvari loše krenule.

“Došao sam na poziv prethodnog trenera, koji je oteran posle tri kola. Stigao je novi šef struke koji je, normalno, doveo svoje igrače i ja sam postao “sedmi” stranac, a po propisima je samo šestorici dozvoljeno da budu registrovani. Ćutao sam i trpeo, iako mi je šansa davana na kašičicu. Kasnije sam totalno sklonjen i tu počinje agonija” – počeo je srpski fudbaler priču za “Informer” i nastavio.

“Do tog trenutka primio sam samo dve plate, a onda tek počinje tortura. Otišao sam da pitam trenera o čemu je reč, objasnio je me gazda neće, kada sam pitao Saida Basula odgovorio je da je trenerova poslednja i tako su prebacivali lopticu jedan na drugoga.”

Usledilo je potpuno uklanjanje iz tima za ofanzivnog fudbalera.

“Kasnije sam potpuno sklonjen iz ekipe, ali gore od toga je bilo što sam morao sam da treniram, nisu mi dozvoljavali da dođem na treninge. Tri meseca bez plate. I onda dolazi 14. novembar, kada cela ekipa ide na odmor da vidi porodicu i svoje najbliže. Meni je predsednik rekao: “Sad ćeš da vidiš ko sam ja. Ima sedam dana da treniraš dva puta dnevno”. A treninge su mi dali u Haifi, u osam sati ujutru i pet popodne, koja je udaljena nekoliko časova vožnje. Morao sam da idem taksijem na plažu i presvlačim se u svlačionicama gde ni beskućnici ne bi živeli. I tako sedam dana bez prestanka, dva treninga u nenormalnim uslovima, izolovan od celog sveta”, otkrio je Jovanović.

Po dolasku novog inostranog fudbalera jasno je bilo da Srbin mora da ide, ali predsednik kluba nije hteo miran razlaz, naprotiv, fizički je napao Jovanovića.

“Predsednik mi je tada “zaledio ugovor”. Kada sam mu zatražio papire da napustim klub, rekao mi je “Ne, možeš da ideš”. Objasnio sam mirnim tonom da neću bez papira, svestan da bez njih ne mogu nigde da potpišem. Snimao sam svaki naš razgovor, kao i kada mi je zabranio da treniram. U međuvremenu je došao sa džipom, izašao sam namerno pred njega i snimao sve, počeo je da se dere: “Šta ćeš ovde, jer sam ti rekao da nisi više član kluba”. Pozvao me je da uđem u auto, odgovorio sam “neću, pusti me” i tada mi je opalio dva šamara. Ostao sam u šoku. Kada sam došao sebi, otišao sam u policiju i prijavio slučaj, dobio sam uredno sve papire o prijavi torture”, rekao je bivši igrač Radničkog.

Posle takvog razvoja događaja nije smeo da se vrati u Bnei Rejnu.

“Nepojavljujem se u klubu, jer mi je pretio da će mi poslati tri čoveka u stan. Iselio sam se momentalno, strahujući za život. Da nije bilo menadžera Gorana Marića i Profesionalnog sindikata fudbalera u Izraelu, ništa od ovoga ne bi izašlo na videlo, sve bi bilo prećutkano. Poslao sam ugovor FIFA sa svim snimcima i kada me je udario. Idem do kraja, proradio mi je srpski inat i hoću sve da isteram na čistinu, zarad srpskih igrača koji idu u ovaj klub, da znaju šta ih čeka”, poručio je Lazar Jovanović.

Mrkela otkrio kako “mami” igrače da dođu u Zvezdu

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime