Lazar Čordašić za Meridian Sport: ‚‚Bačka Topola želi u Superligu!”

Čordašić
Lazar Čordašić, sa loptom, u meču protiv Metalca

TSC Bačka Topola u tekućoj sezoni ima najviše ciljeve. Tako bar tvrdi Lazar Čordašić, ‚‚desetka” prvoligaša spremnog za prelazak u viši rang.

‚‚Svi pričaju, i širom Srbije, kako je TSC glavni favorit za ulazak u Superligu i mislim da ćemo na kraju to opravdati i ispuniti naš cilj”, kaže Čordašić samouvereno u razgovoru za Meridian Sport.

Ipak, trenutno stvari nisu sjajne u Bačkoj Topoli. Start sezone nije bio zadovoljavajući i vezista TSC-a je itekako svestan toga.

‚‚Početak sezone je za nas bio neuspešan. Jako smo loše počeli, s tim da su očekivanja kluba da se već u prvoj polusezoni napravi bodovna razlika. Posle pet kola imamo šest bodova, ali imali smo i težak raspored. Prva liga Srbije je ove godine mnogo, mnogo jača nego prošle”, ističe Čordašić.

Došlo je i do promene trenera posle samo dva kola. Bačka Topola je na prva dva meča stigla tek do boda, pa je Predraga Rogana zamenio Zoltan Sabo, nekadašnji fudbaler Partizana.

11 FK TSC FK METALAC
Izvor: Zvanični vebsajt TSC Bačka Topola

‚‚Zoltan Sabo je meni ranije već bio trener. On je trener koji voli da ‚‚igra” fudbal, koji voli posed lopte i gaji taj fudbal u kom je lopta što više kod nas, što kod prethodnog trenera nije bio slučaj. Bilo je potpuno drugačije i sada se polako navikavamo na novi stil igre”, objašnjava Čordašić.

TSC se u poslednjih godinu i po dana najviše pominje u kontekstu ulaganja mađarske vlade u klub i izgradnje nove fudbalske akademije. Kako 30-godišnji Čordašić ističe, to se vidi u svakom trenutku.

SRBIJA JE FAVORIT PROTIV RUMUNIJE U LIGI NACIJA!

‚‚Klub je napredovao i iz dana u dan sve više napreduje. Pravi se jedan pravi evropski klub i klupska akademija je već otprilike i gotova. U klub se ulaže i mislim da smo jedan od ozbiljnijih klubova u našoj državi, naravno izuzimajući velikane. Nijednog trenutka ne razmišljamo o finansijskoj situaciji koja je pokrivena u potpunosti. Zato se od nas očekuje i da rezultati budu kakvi treba da budu.”

Ostatak intervjua sa Lazarom Čordašićem poslušajte u najnovijoj emisiji Evrogol podkasta, a taj segment počinje na 27:54 minuta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime