NAJNOVIJA VEST: Odlaže se Kup afričkih nacija?

4
sadio mane-mohamed salah-kup afričkih nacija
Odlaže se Kup afričkih nacija! (FOTO: Jan Kruger/Getty Images)

Strepeli su najveći evropski klubovi zbog početka Kupa afričkih nacija koji bi uzeo veliki broj vodećih igrača iz Afrike, ali je za gigante stigla dobra vest.

Kako javlja ugledni Radio Monte Karlo, a u njega zaista ne treba sumnjati, kontinentalni šampionat Afrike će najverovatnije biti odložen zbog koronavirusa!

Zapravo, zbog najnovije varijante Omikron koja pravi velike probleme širom sveta, a posebno u Africi odakle je i potekao.

Veliki je strah na “crnom kontinentu” da bi turnir doveo do širenja zaraze pa je tako odlaganje sasvim izvesno.

Ideja je da se ne dozvoli širenje virusa koji bi dodatno zakomplikovao situaciju u ionako skromnim bolničkim kapacitetima u Africi.

Pored toga i fudbaleri koji bi se vratili u Evropu bi mogli da budu potencijalni prenosioci bez obzira na to što bi prošli obavezan karantin po povratku u Englesku, Francusku, Italiju, Nemačku i ostale zemlje…

Pitanje je u tom slučaju da li bi se Kup afričkih nacija uopšte i odigrati pošto je turnir zakazan za 9. januar – 6. februar u Kamerunu u velikom problemu sa terminima.

Već za novembar naredne godine je zakazano Svetsko prvenstvo u Kataru, a novi Kup afričkih nacija je na programu već u januaru 2023. godine.

Što će reći da termina za ovaj turnir praktično – nema! Dakle, najverovatnije je da će biti gotovo u potpunosti otkazan…

Raduju se toj vesti u Liverpulu (Salah, Mane), Arsenalu (Obamejang, Pepe, Parti, Elneni), Lesteru (Keleči Iheanačo, Vilfred Ndidi) i mnogim italijanskim i francuskim klubovima…

KOME ZLATNA LOPTA FSS-A: Ko ima bolju sezonu Tadić ili Mitrović?!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Nenad Stefanović: Nakon dva minuta ne vidim ko je protivnik! | Sport Fokus Meridian EP 32

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime