River mora da nadoknađuje, Gremio želi u drugo uzastopno finale

0
River Plata
(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Svi koji su se nadali da će u finalu Kopa Libertadores gledati Superklasiko, još ne treba sasvim da podlegnu razočaranju, mada su šanse za istorijski derbi nešto manje nego što su bile uoči prvih polufinalnih okršaja.

Najveći deo krivice za ispravku kalkulacija snosi River Plata koja je na svom Monumentalu izgubila od Gremija. Brazilci doduše nisu bilo ko, već aktuelni šampion, ali je poznato kakvu silu predstavlja argentinski velikan kada igra u Buenos Airesu. Gremio je La Bandi naneo tek dvadeseti međunarodni poraz kod kuće, gde je svoje rivale dočkivala skoro 170 puta.

Kopa Libertadores: Osvajali su ga kao igrači, osvajali su ga kao treneri – sada su direktni protivnici

Da bi Superklasiko ponovo postao izgledniji, River Plata mora da odigra mnogo bolju utakmicu nego pred svojim navijačima. Gremio je u Buenos Airesu imao kontrolu situacije u svojim rukama, prepustio posed lopte svom protivniku i na kraju slavio pobedu golom koji je postigao Mičel. Ekipa Marsela Galjarda nije uspela da uradi ništa značajnije na delu terena ispred gola Brazilaca.

O tome kakva je bila taktička zamisao Renata Gauča može se donekle proceniti i na osnovu podatka da su gosti su samo u prvom poluvremenu faulirali fudbalere River Plate čak trinaest puta. Pogodak koji je postigao Mičel posle sat vremena igre, je logična posledica gubitka koncentracije domaćih fudbalera.

Gremio je trostruki pobednik Kopa Libertadores

Gremio je čak nastupio bez jednog od svojih najboljih igrača, Luana, koji nije siguran ni za revanš u Porto Alegreu. Luan je inače, prošle godine proglašen za najboljeg fudbalera u Kopa Libertadores. Besmrtni su prošle godine osvojili treći trofej u takmičenju tako što su u finalu savladali argentinski Lanus, ostvarivši pobede u oba susreta.

Kopa Libertadores – imamo li istorijski Superklasiko u najavi?

Ekipa iz Porto Alegrea je bila bolja u pet poslednjih okršaja sa River Platom, u svom gradu ima odličan učinak u Kopa Libertadores. Od ukupno 89 utakmica, Gremio je kod kuće izgubio devet. Ono što može da ide na ruku fudbalerima Marsela Galjarda je to što je više od polovine tih poraza (5) delo argentinskih timova.

River Plata je kao i njen domaćin, trostruki šampion Južne Amerike. U osvajanju jedne od titula je kao igrač učestvovao i Galjardo, što je podatak koji važi i za njegovog kolegu na suprotnoj strani, Renata Gauča. Poslednji klub koga su Milioneri savladali u Brazilu je bio Kruzeiro pre tri godine i to na putu do trofeja. Dodatni motiv pred revanš može da bude to što je Boka Juniors u prvom meču bila bolja od Palmeirasa sa 2:0 i jednom nogom zakoračila prema Superklasiku.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime