King Keni – Pet izjava koje morate da gotivite!

Keni Dalgliš napustio je bolnicu. (Photo by Dave Thompson/Getty Images)

Jedna od najvećih legendi Seltika i jedna od najvećih legendi Liverpula. U istom čoveku! Keniju Dalglišu, nekadašnjem fudbaleru, reorezentativcu Škotske a kasnije i uspešnom treneru. Danas proslavlja rođendan pa smo se prisetili nekih njegovih rečenica.

O njegovoj karijeri ne treba trošiti reči. Danas mu je rođendan, pa smo to uzeli kao povod ali inače bi moglo svaki dan da se piše o nekom drugom periodu. Dominirao je u Škotskoj, sa četiri titule i četiri kupa u dresu Seltika. Zatim se preselio u Englesku.

Liverpul je sa njim živeo najslavnije dane. Bio je šampion čak šest puta, tri puta je postao evropski prvak a upravo su mu navijači na Enfildu dali nadimak King! Keni je i kao trener bio fantastičan jer je Liverpulu doneo tri titule a šampion Premijer lige je bio i sa Blekburnom.

RUTINSKI PROTIV PORTA!

Neverovatnu karijeru pratila je harizma. Keni Dalgliš je uvek bio u centru pažnje, što zbog svog znanja što zbog svojih izjava. Na desetine je onih koje su zaslužile mesto u ovom tekstu ali smo mi izabrali pet najupečatljivijih.

6. Kopačke

Krenućemo od one najstarije, kada je na početku svoje karijere Keni trebalo da debituje za Seltik. Iskusni Bobi Mardok je sedeo pored njega i pokušao da olakša tu situaciju. Razgovor je tekao, Dalgliš je postajao sve opušteniji i Bobi ga je u jednom trenutku upitao da li je nervozan.

Klinac sa mnogo samopouzdanja je odgovorio da nije i da je spreman. Mardok je na to samo kratko izjavio ’’Ne deluje mi tako, pogrešno si obuo kopačke!’’. Dalgliš je pogledao i stvarno je bila istina. Kopačke su bile pogrešno obuvene zbog treme, ne igra se svaki dan za Seltik!

5. Sinovi blizanci

Pol je krenuo očevim stopama i nosio je dres Seltika i Liverpula u mlađim kategorijama. Takođe je igrao u napadu ali ne dovoljno uspešno. Selio se zatim u Njukasl, Norič, Blekpul i na mnogo pozajmica. Trenutno je trener ekipe Majamija koja igra NASL.

GOSTOVANJE JUNAJTEDU JE NAJVEĆI MEČ ZA LIVERPUL!

Kada je Keni postao deda našalio se na račun svog sina. Pol Dalgliš je dobio blizance a Keni je to prokomentarisao na svoj način. ’’Mislim da je ovo prvi put da je postigao dva gola na istoj utakmici’’, rekao je o svom sinu čiji golgeterski saldo nije naročito bogat.

4. Lažemo

Kao neko koga navijači Liverpula obožavaju, bio je pozvan na razgovor sa urednicima tabloida San. Znate za taj incident, kada su na ratnoj nozi bili klub i medij koji je često imao neka potpuno nerazumna pisanja. Razgovor nije prošao kako se očekivalo.

Pitali su nekadašnjeg fudbalera i trenera Liverpula šta bi bilo najbolje da urade da bi se strasti smirile. Keni je predložio. ’’Napišite preko cele naslovne strane MI LAŽEMO, to će sigurno biti dobro prihvaćeno.’’. Naravno, nije urađeno baš tako.

3. Agerova bolest

Danijel Ager je godinama bio uzdanica Liverpulove odbrane. On je još jedan od ljudi koji su u klub stigli sa strane ali su prihvaćeni kao domaći igrači. Poput Dalgliša i Ager je postao miljenik publike na Enfildu koja ga je obožavala zbog srčanosti.

KLADI SE NA ŠKOTE!

Na jednom meču je Dalgliš morao da ga izvede iz igre zbog zdravstvenih problema a na konferenciji za medije je objasnio svoju odluku. ’’Znao sam da je Danijel Ager bolestan jer sam ulazio u toalet posle njega’’, bilo je objašnjenje koje su dobili mediji.

2. Još uvek dribla

Kakav bi Keni bio kada ne bi malo pohvalio sebe? Ovaj momenat se nakon jednog od treninga sa ekipom Liverpula, još iz perioda kada je on bio trener. Sećate se Glena Džonsona, defanzivca koji je bio desni bek ali je polako u karijeri prelazio i na levu stranu terena.

Sada može da igra na oba boka a za to je zaslužan Keni. ’’Glen Džonson je fantastičan levi bek. Niko ne može da ga predribla na toj strani. Osim mene, kada igramo na treningu.’’, izjavio je tada jedan od najboljih fudbalera koje je Škotska ikada imala.

1. Like this:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime