Ima nešto u tome kada fudbalski trener daje neuobičajene izjave. Još od 2004. i Žozea Murinja, takvi likovi u svetu fudbala donose sve osim ravnodušnosti. Portugalac je samog sebe nazvao Posebnim i učinio da svi mediji govore samo o njemu, a bilo je i drugih primera.

Horhe Sampaoli je imao čuvenu izjavu da posed lopte ništa ne vredi, objašnjen kroz analogiju o ženi sa kojom je pričao celu noć. Ipak, ako gledamo trener koji su najkonstantniji sa svojim briljantnim, drugačijim izjava, onda je na prvom mestu zasigurno Karlos Karvahal.

Menadžer Svonsija je ove zime stigao u Svonsi malo nakon što je dobio otkaz u Šefild Venzdeju i odmah je u startu počeo da zabavlja čitav premijerligaški karavan. Ovo je njegovih deset najboljih izjava.

10. Ona o ,,fish and chips”

,,Krompir ne može da igra ulogu ribe”.

Ova izjava stigla je nedavno kada je Karvahal objašnjavao da neki igrači jednostavno ne mogu da odgovore zadacima koji nisu njima svojstveni. Dodao je da možete da kupite i dobar paradajz i dobar pirinač i dobar krompir, ali bez ribe to neće biti to.

9. Ona o čamcu na moru

,,Čamac je na moru. Mamac je na udici, ali još nema ničega. Ja nisam u čamcu, već na plaži i gledam. Igrači koje gledamo su igrači koje želim, oni moraju biti igrači koje menadžer želi.”

Ova izjava desila se tokom prelaznog roka Svonsija ovog januara, kada je Karvahal jasno implicirao da još nijedan igrač “nije zagrizao udicu” i rešio da dođe među Labudove, ali i naglasio da on nije taj koji se bavi transferima. U suprotnom, i on bi bio u čamcu.

8. Ona o komšijama

,,Ako živim u kući pored mojih komšija, ja neću znati šta oni rade. Nikada ne gledam u njihovu kuću. Samo štitim svoju kuću, porodicu i moje pse i to nije moj problem.”

Ovo je način na koji Karlos Karvahal govori da gleda u svoje dvorište i da ga ne zanima šta rade drugi timovi.

7. Ona o parama

,,Vidite ovo? To je 20 funti.” Potom je izgužvao i izudarao novčanicu. ,,Vidite sad, to je i dalje 20 funti, iako je izgužvano, ima istu vrednost.”

Priznaćemo da samo donekle znamo šta je “pisac hteo da kaže”.

6. Ona o mesu na roštilju

,,U Portugalu imamo izraz u ovakvim situacijama koju smo imali u drugom poluvremenu. Mi kažemo da je vreme da stavimo svo meso na roštilj. Uradili smo to pokušavajući da pobedimo i osvojili smo sva tri boda.”

Ova izjava desila se nakon pobede Svonsija 1:0 nad ekipom Barnlija pre par meseci. Izgleda da Karvahal voli dobar roštilj, a ko smo mi da mu protivrečimo?

5. Ona o braći Aju

,,Morali biste njega da pitate. Kada bih ja morao da igram u istom timu sa mojom sestrom, bio bih veoma srećan što mogu da igram pored nekoga koga jako dobro poznajem.”

Ove zime se u Svonsi vratio Andre Aju i to u trenutku kada je u klubu već bio njegov mlađi brat Džordan. Tako je glasio odgovor Karvahala na pitanje da li Džordanu prija što je sada sa njim u timu njegov rođeni brat.

4. Ona o Labudovima

,,Kada jedan labud padne, drugi labud će moći da poleti.”

Ova nam je jasna, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Bilo je to kada se Liroj Fer povredio pa je menadžer Svonsija bio upitan kako će se tim snaći. Samo što je ovde mudro iskoristio labudove da opiše situaciju. Prigodno, zar ne?

3. Ona o pacijentu u bolnici

,,Blizu smo da napustimo bolnicu. Nismo daleko od toga da nam doktori kažu da možemo da idemo kući i da odande nastavimo naš oporavak.”

Ovo je bilo nakon pobede protiv Arsenala. Svonsi je tada “vezao” dve velike pobede, uključujući i onu protiv Liverpula, a sa tih šest bodova je i njihova situacija na tabeli postala daleko bolja. Zato i ovakva izjava…

2. Ona o sardinama i jastogu

,,Imamo novca za sardine, ali ja razmišljam o jastogu. Učiniću najviše što mogu da dovedem najbolje igrače. Gledaću u jastoge i brancin, ali ako ne uspemo, moraćemo da kupimo sardine. Ali nekad i sardine mogu da vam donesu pobedu”.

Svonsi je ove zime pokušavao da dovede igrače koji će biti daleko bolji od onih koje su tada imali, ne bi li obezbedili opstanak. Karvahal je to, naravno, opisao krajnje slikovito. Reklo bi se da nijednog jastoga nisu kupili, ali ni sardinama ne ide katastrofalno.

1. Ona o Formuli 1 i Liverpulu

,,Rekao sam mojim igračima da je Liverpul sjajan tim, veoma su snažni, ali oni su bolid Formule 1. Ako bolid Formule 1 ubacite u saobraćajni špic u Londonu, formula neće ići tako brzo.”

Apsolutno pobednička izjava. Desila se nakon velike pobede Svonsija nad Liverpulom, kada su se domaći konstanto branili, ali na kraju i uspeli da odbrane 1:0. Ova analogija je krajnje precizna, jer Svonsijev autobus je itekako uspeo da uspori formulu Jirgena Klopa.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime