Kaljeha platio ceh lošim rezultatima, Viljareal traži novog trenera!

(Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

Sedam godina je Havijer Kaljeha bio fudbaler Viljareala, igrao je u onim slavnim generacijama kluba i ostavio dubok trag u to vreme. Prethodnog septembra je dobio mesto na klupi, ali šansu nije iskoristio na pravi način. Viljareal ga je danas otpustio.

Prvi pravi trenerski angažman, nakon rada u mlađim kategorijama i B timu, dobio je u Primeri. Žuta podmornica je odlučila da poverenje ukaže nekadašnjem igraču, nakon što je Fran Eskriba otišao iz kluba.

VILJAREAL U EVROPI IGRA PROTIV SPARTAKA!

U igračkoj karijeri je sa Viljareal osvojio dva Intertoto kupa, a odigrao je preko 120 prvenstvenih utakmica. Igrao je u veznom redu, uglavnom na levoj strani i godinama je bio značajna karika u lancu. Ponikao je u C timu Reala a igrao je još i za Malagu i Osasunu.

Predvodio je Viljareal na 65 mečeva i upisao 25 pobeda. Kada se tako pogleda, rezultat nije bio loš, ali je ekipa igrala veoma slabo. To pokazuje i plasman u ovoj sezoni, kada je Viljareal veoma blizu zone ispadanja, suprotno renomeu.

Tokom prvih 15 utakmica u ovom prvenstvu, ekipa u žutim dresovima sakupila je 14 bodova. Trenutno imaju tri boda više i utakmicu više u odnosu na Atletik Bilbao, najbolji tim u opasnoj zoni. Ni Rajo Valjekano ne zaostaje mnogo, dok je jedino Ueska izgubila priključak.

Viljareal je trenutno u nizu od dva poraza. Ako je prvi bio očekivan, jer su igrali protiv Barselone, drugi je bio kap koja je prelila čašu. To je bio poraz od Selte na stadionu koji se nekada zvao El Madrigal. Gubili su 3:0 u tom meču, uspeli da postignu dva gola i onda stali.

Još uvek nije poznato ko će predvoditi Žutu podmornicu u nastavku sezone. Zvanično saopštenje kluba nam govori da je zamena spremna i da će novi trener biti uskoro promovisan. Naredni meč u Primeri Viljareal igra protiv Ueske, što je prilika za bodove. Utakmica je na programu u nedelju!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime