Kako to Klajvert priprema taktiku? (FOTO)

Klajvert
(Photo by Mike Stone/Getty Images)

Osim što se ovih dana igraju mečevi UEFA Lige nacija, zanimljivo je i u Africi. Tamo su i dalje u toku kvalifikacije za Kup afričkih nacija koji će narednog leta biti održan u Kamerunu.

A glavna priča ove vesti upravo je selekcija Kameruna, odnosno selektor te ekipe, Patrik Klajvert. Nekadašnji golgeter Holandije sada je selektor Kameruna, aktuelnog prvaka Afrike koji je, doduše, propustio Mundijal zbog loših kvalifikacija.

KLADI SE NA KVALIFIKACIJE ZA KUP AFRIČKIH NACIJA

Nakon toga je zaposlen Klajvert, a on čini se ima neke nove metode. U toku drugog poluvremena meča u Maroku, Holanđanin je bio uslikan sa tablom na kojoj je nacrtan fudbalski teren i jasno se vide crveni i žuti žetoni koji očigledno predstavljaju dva tima.

Kako nismo uspeli da nađemo celokupan video snimak, ni nama nije baš najjasnije šta je ovim Klajvert pokušavao da postigne. Izgleda, međutim, da on ni ne mora da čeka odlazak na poluvreme kako bi u svlačionici crtao određene zamisli već to može da radi odmah na svojoj klupi.

Slika je obišla društvene mreže, a mnogi su već imali pripremljene šale, poput one da je moguće da Klajvert igra bekgemon. Šta god da je slučaj, ovo nije pomoglo Kameruncima.

Detalj je zabeležen u 52. minutu, a već dva minuta kasnije Maroko je poveo golom Hakima Zijeha sa penala. Fudbaler Ajaksa je ponovo bio strelac u 66. minutu kada je i postavio konačnih 2:0 za Maroko.

U TOKU JE I UEFA LIGA NACIJA

Ipak, ovo neće mnogo koštati Kamerun. Oni su trenutno na drugom mestu u grupi sa tri boda više od Komorija. Do kraja je ostalo još jedno kolo, a dva tima iz svake kvalifikacione grupe će se kvalifikovati za Kup afričkih nacija. Čak i da nije takva situacija, to ne bi ništa promenilo jer je Kamerun domaćin turnira i time su se automatski kvalifikovali.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime