Kako je Lampard upoznao Murinja: ‚‚Bio sam go i zbunjen”

Lampard
(Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

U utorak uveče će navijači Čelsija imati prilike da uživaju u poslastici engleskog Liga kupa. Na Old Trafordu se sastaju Mančester Junajted i Derbi Kaunti. To ih i ne bi toliko zanimalo da dva tima sa klupe ne vode Žoze Murinjo i Frenk Lampard.

Biće ovo prvi put u Lampardovoj kratkoj trenerskoj karijeri da se susreće protiv trenera sa kojim je ostvario neke od najvećih uspeha u svojoj igračkoj karijeri. Popularni Frenki sa svojim Ovnovima stiže na Teatar snova, a taj meč bi mogao da bude još interesantniji kada se zna kako su se Lampard i Murinjo upoznali.NOVI EVROGOL PODKAST JE TU – ANALIZA MEČA ZVEZDA – NAPOLI I NAJAVA VEČITOG DERBIJA SE POSEBNO IZDVAJAJU!Upravo o tome je pisao engleski Toksport u sklopu najave ovog susreta. Kako je sam Lampard naveo, Murinjo je ušao u svlačionicu Čelsija kada je ovaj završio sa tuširanjem.

‚‚Je li sve u redu šefe?”, pitao ga je Lampard dok ga je Murinjo gledao pravo u oči, misleći da se nešto konkretno desilo. Usledio je odgovor kao iz topa – ‚‚Ti si najbolji na svetu”, rekao je Žoze bez da je trepnuo.

ŽOZE PROTIV FRENKA – KO POBEĐUJE?

Vezista nije znao kako da reaguje i kako da primi kompliment, objašnjavao je posle u svojoj autobiografiji.

‚‚Bio sam blago zbunjen jer sam bio potpuno go. Toliko o ranjivosti. ‚‚Ti” – rekao mi je još odlučnije – ‚‚si najbolji fudbaler na svetu”, a dodao je i da to moram da potvrdim osvajanjem trofeja.”

Lampard je nastavio sa objašnjenjem.

‚‚Znao sam da nisam najbolji fudbaler na svetu, ali sam takođe znao šta je time hteo da kaže. Osetio sam se pomalo posramljenim. Hteo sam da što pre završim sa tuširanjem i da pobegnem iz ovog razgovora. Podigao me je na potpuno novi nivo. Osetio sam ogroman rast samopouzdanja. Do kraja tog dana sam hodao po oblacima”, istakao je legendarni igrač Čelsija.

Godine su pokazale da su Murinjo i Lampard uistinu ostvarili vrhunsku saradnju, vezista je napredovao među najbolje fudbalere sveta, a zajedno su osvojili i dve vezane titule prvaka Engleske.

Sada otpočinju novu ‚‚eru” u svojim karijerama, kada će postati suparnici i to pored terena. Mančester Junajted dočekuje Derbi Kaunti u utorak od 21 čas.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime