Juventus je dobio kralja golova, ali Ronaldo može da postane i kralj asistencija u Staroj dami

Kristijano Ronaldo
(Photo by Pier Marco Tacca/Getty Images)

Dok su se ,,Mesijevci” obradovali početku Serije A i mečevima u kojima je Juventus pobeđivao, a Kristijano Ronaldo nije postizao golove, oni mudriji su čekali svoj trenutak. Taj trenutak je i došao, a Portugalac je pored trešenja mreža, nastavio da radi i ono što ni u Realu nije radio loše – da asistira.

Kako Kalčo odmiče, jasno je da ni Juventus, a ni Ronaldo nemaju nameru da menjaju svoje navike. Stara dama ređa pobede, a njen novi fudbaler da daje golove. Osim toga, ,,novajlija” pomaže i drugima da čine to isto. Njegov tim, koji nikada nije imao ,,obavezu” da bude najefikasniji, postigao je najviše golova od početka sezone, a sa najmanje golova u svojoj mreži, opravdao status ekipe sa čeličnom odbranom koji uživa praktično oduvek.

Kjevo je konačno izašao iz minusa!

Šampion je u nedelju pobedio Milan na San Siru, a Ronaldo drugim golom potvrdio trijumf i stigao do bilansa od osam pogodaka. Izjednačio se sa i ove sezone sjajnim Imobileom, dok vodeći Pjatek ima samo jedan gol više. To znači da je Portugalac vlasnik nešto manje od trećine pogodaka Stare dame (26), međutim, dodavanjem asistencija se ta slika prlično menja.

Ronaldo je odgovoran za tačno polovinu golova Stare dame

Napadač Juventusa je imao i pet uspešnih dodavanja, čime je umešan u tačno polovinu pogodaka šampiona od početka  prvenstva.

Oni koji mu nisu previše naklonjeni su svoj skepticizam uglavnom zasnivali na floskulama kao što je ona da je ceo Real radio za njega. Rezultati koje Kraljevski klub beleži ove sezone bi delimično mogli da opravdaju takvo mišljenje. No, Ronaldo je jedan od dvojice najboljih fudbalera na svetu, pa je sasvim logično da se njegov odlazak odrazi i na rezultate. Uostalom, klub je napustio i Zinedin Zidan, tako da se stvari ne mogu tek tako pojednostaviti do te mere.

Ronaldo još bez gola? Bez brige, ko čeka taj i dočeka!

Koncepcija na kojoj je zasnovana igra Juventusa ne može biti dalje od one u kojoj bi ceo tima radio za jednog igrača, pa makar to bio i Ronaldo. Nije to bila ni ranije, što se generalno ne uklapa u prirodu italijanskog fudbala. Ni italijanski treneri nisu baš tipični zastupnici takvih ideja, pogotovo ne Masimilijano Alegri. Sam Portugalac je svojim prilagođavanjem još jednom pokazao da za njega ne postoji ništa što mu u fudbalu nije dostupno.

Ako nastavi ovako, Ronaldo će biti najbolji asistent u Juventusu

Ronaldo je do sada odigrao svih dvanaest mečeva u Seriji A, što bi značilo da mu je prosek asistiranja skoro 42%. Svi ostali Bjankoneri imaju samo dva puta više dodavanja za pogodak od njega. Ako nastavi u istom ritmu, mogao bi da nadmaši trojicu poslednjih najboljih asistenata u Kalču – Alberta Luisa, Kaljehona i Miralema Pjanića. No, to zavisi i od toga da li će Juventus zadržati istu efikasnost do kraja lige, ali i od nekih drugih faktora.

Za sada je do njega bolji samo Suso iz Milana (8).

U toku svog boravka u Madridu, Portugalac nijednom nije imao manje od pet asistencija. Zanimljivo je da ih je toliko imao u sezoni kada je stigao na Santjago Bernabeu, kao i u sezoni kada je napustio Real. Najviše je imao 2014/15 (16) kada je bio i najbolji strelac sa 48 golova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime