Jokane, vrati se, sve ti je oprošteno – Preskupi Fulam ispao iz Premijer lige

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 07: Marcus Bettinelli of Fulham looks dejected after Pierre-Emerick Aubameyang of Arsenal's first goal during the Premier League match between Fulham FC and Arsenal FC at Craven Cottage on October 7, 2018 in London, United Kingdom. (Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Posle impresivnog završetka prethodne sezone u Čempionšipu, te potrošnje više od sto miliona funti na pojačavanje sastava, mnogi analitičari su Fulam smeštali u sredinu tabele Premijer lige.

Međutim, nekoliko meseci i tri trenera kasnije, ekipa sa Kotidž Krejvena se skoro bez borbe vratila tamo odakle je i došla.  Aleksandar Mitrović i Rajan Sesenjon kao i kapiten Tom Karni, o kojima se pisalo kao o hitu sezone u engelskom fudbalu, prosto su nestali u neprilagođenom stanju njihovog kluba. Fulam ne smao da se nije snašao u Premijer ligi, već je ostavio veoma loš utisak. Na papiru je ovaj tim zaista delovao kao da neće imati nikakvih problema sa opstankom u eliti. Ispostavilo se da problema zasita nije ni imao – ispao je isuviše lako.

Još ,,samo“ dvadeset šest bodova do spasa: Ranijeri ne pomaže, Fulam i dalje pod ,,ručnom“

Odbrana je apostrofirana kao deo tima na kome leži najveća odgovornost. Slaviša Jokanović je i sam imao problema da stabilizuje igru u branjenju sopstvenog gola, ništa bolje posao nije obavio ni Klaudio Ranijeri, pa ni nedavno postavljeni Skot Parker koji je inače, na Krejven Kotidžu pre par godina završio igračku karijeru.

Epilog smenjivanja trenera da bi se šok-efektom prodrmao sastav je opšte oduševljenje Fulamovih protvnika koji su im u mrežu smestili neverovatnih sedamdeset i šest lopti! Iliti po sedamnaest više od tri najgore odbrane u Premijer ligi kakve su one koje imaju Hadersfild, Kardif i Barnli.

Jokanović je izneo nezadovoljstvo načinom na koji je Fulam kupovao fudbalere

Koliko je Fulam bio loš u 2019. godini govore samo tri osvojena boda od mogućih trideset i devet. U gostima je od 51 sakupio ,,čak” dva, a propusna moć odbrane se vidi po tome što je primala najmanje dva gola u poslednjih trinaest utakmica. Slaviša Jokanović je izneo stav da nije bio zadovoljan izborom fudbalera u prelaznom roku, međutim, malo šta je povodom toga uspeo da uradi. Kada se ovako sagledaju stvari, možda bi uz produžen boravak uspeo da napravi stabilniji sistem. Međutim, svet profesionalnog fudbala nema previše strpljenja, a vlasnici klubova svoje loše procene često kompenzuju rezovima u stručnom štabu.

Fulam ima najgoru odbranu u ligi: Rešenje? Dovedi krilo!

Šahid Kan se javno izvinio izneverenim navijačima, ali je velika šansa ipak propuštena. Ko zna da li će Fulam moći da se ponovo nametne kao kandidat za povratak u Premijer ligu? Verovatno slede odlasci većeg broja fudbalera, kako onih koji nisu zadovoljili očekivanja kao što su Vijeto, Širle ili Seri, ali i onih koji su bili u žiži i ranije, kao što je mladi Sesenjon ili srpski napadač Aleksandar Mitrović.

Iako bi fudbaleri voleli da ostane, Skot Parker je ipak na privremenom zadatku i njegova sudbina će se verovatno znati po okončanju mučne sezone.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime