Iliev odgovorio kritičarima: Partizan je danas stabilan klub

4
ivica iliev-partizan-stojković-leonardo-transferi
Iliev ceni Ngoja (FOTO: Meridian TV)

Nezvanični sportski direktor fudbalera Partizana, Ivica Iliev, nedavno je odgovorio na kritike i prozivke.

Iliev je u razgovoru za Informer otkrio da i dalje ima onih koji se smeju, ali da se on već dovoljno dokazao.

– Znam da i dan-danas ima onih koji mi se smeju, ali rekao bih da su ili zlonamerni ili neupućeni. Razumem da je na početku bilo onih koji su sumnjali u moj rad, međutim, ako vas neko godinama demantuje i u više navrata pokaže da ume da radi, a vi mu se i dalje smejete, onda je problem u vama. Ja ću svakako nastaviti da radim svoj posao najbolje što umem, iako nemam zvaničnu funkciju. Kad sam odlazio sa mesta sportskog direktora, rečeno je da sam tu do izbora novog. A pošto taj novi još nije došao… – kazao je Iliev.

U Upravi Partizana je zvanično pet i po godina, za to vreme osvojena su pet pehara, a u kasu je stiglo oko kasi 61.000.000 evra. Od te sume, polovina ide na petoricu igrača, Strahinja Pavlović je prodat Monaku za 10.000.000 evra, Filip Stevanović Mančester Sitiju za 6.500.000, Nikola Milenković Fiorentini za 5.100.000, Umar Sadik potpisao za Almeriju za 5.000.000, a Brazilac Leonardo je stigao do saudijskogm Al Ahliju za 4.000.000 evra.

-Na transfer Sadika sam posebno ponosan, ispostaviće se da je to najunosnija prodaja nekog stranca sa srpskog tržišta (kad se uračunaju bonusi, op. aut.). Takođe sam ponosan i na transfere Strahinje Pavlovića u Monako i Filipa Stevanovića u Mančester Siti. Pokazali smo da je i iz Srbije moguće prodavati fudbalere za veliki novac. Verujem da ćemo tako i u budućnosti nastaviti-

Ono što ne odgovara crno-belima, konstantno u poslednjih četiri sezona domaćeg prvenstva jure za Crvenom zvezdom.

-Nisam navikao da o meni neko govori lepo, čak i kad se dešavaju lepe stvari. Znam kako sam radio i šta sam doneo klubu. Ta suma od 60.970.000 evra nije iznenađenje. Da se razumemo, nisam radio sam, sve je bilo u dogovoru sa predsednikom i generalnim sekretarom. Posledica je da je Partizan danas finansijski stabilan i da dug kluba nije uvećan, uprkos problemima koje je izazvala pandemija-

Takođe, dug Partizana je nešto iznad 30.000.000 evra, kako se navodi u poslednjem javnom obračunu, troškovi po sezoni su upola manji, a zaradu od transfera i dug je nemoguće preklopiti.

-Kako mislite da namaknemo budžet od 15.000.000 evra godišnje? Tu spadaju plate zaposlenih, fudbalera, rešavanje tekućih problema. Mi nemamo novac od ulaznica. Sad nema publike na stadionu, čak i da kad bi se igralo pred gledaocima, bez evropskih mečeva naš prihod od ulaznica je maltene nepostojeći. Nemamo ni sponzore koji bi mogli da nam daju neki ozbiljni novac. Dakle, živimo uglavnom od transfera-, dodao je za Informer Ivica Iliev.

Srbija zavredela poštovanje selektora Portugala: Imaju igrače visokog kvaliteta!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: 10 NAJBOLJIH BOKSERA SVIH VREMENA | PART 2 | Meridian Sport TV

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime