ITALIJANSKI FUDBAL: Dokle će Inter da nas nervira?

Inter Mauro Ikardi
Inter Mauro Ikardi

Kažu da se šampionski fudbal često sastoji više od ružnih nego od lepih pobeda, ali Inter svojim navijačima nije pružio priliku da se obraduju čak ni ,,rugobi” od pobede već deset utakmica u svim takmičenjima.

Svaki navijač Real Madrida bi pre nego što se požali na neefikasnost svojih ljubimaca, trebalo najpre da pogleda u dvorište Nerazura. Ono što bi videli moglo bi da izleči nezadovoljstvo navijača bilo kog kluba koji ima problema sa davanjem golova. Naime, Inter više od dva meseca nije postigao više od jednog gola ni u jednom susretu!

SERIJA A – spala knjiga na Napoli i Juventus

Oproštaj može da se dobije u slučaju Rome i Lacija, ali ako mreže Spala i Krotonea ne mogu da se tresu više od jednom, onda četvrto mesto na tabeli Serije A može da se smatra pravim luksuzom.

Fudbal je takav, pogotovo na vrelim Apeninima: počneš sezonu neočekivano dobro i već te proglase kandidatom za smenu Juventusa; prestane priliv bodova i već se traže glave. Još se ne zna čije će da padaju sa Crno-plave strane San Sira, ali je Spaletijeva sigurno prva na udaru. Sa druge strane, upravo je on taj koji je na početku sezone dao nadu da je preporod moguć.

Inter je loš u svakom aspektu igre

Nažalost, fudbal koji je Inter prikazao u poslednjoj utakmici sa Krotoneom još jednom je razotkrio ,,tajnu cara Trajana”. Nerazuri su bili predvidivi, spori, skloni greškama i pre svega pokazali su ozbiljan manjak kvaliteta. Ako Krotone nije imao problema da se odbrani, sa koliko malo snage će to tek moći Juventus ili Napoli?

Stiže lova u Seriju A!

Neke će promene morati da se obave, to je sigurno. Pretpostavlja se da će Spaleti da pruži šansu Ederu i novajliji Rafinji u prvoj jedanaestorci, možda i Žoaou Kanselu. Posledice neulaska u Ligu šampiona bi mogle da budu katastrofično loše.

Spaleti najviše problema ima sa sredinom terena koja je uspela da priguši i takvog napadača kakav je Mauro Ikardi. Argentinac je i dalje drugi strelac u Kalču, ali je u poslednjih osam utakmica cilj pogodio samo dva puta. Sa jednim više, njegov potpis bi stajao na tačno polovini golova Intera od početka sezone u Seriji A (38).

Bolonja je prva od Interovih poslednjih šansi!

Real zove Ikardija?

Prelazni rok je u klubu nije doneo ništa spektakularno. Ono o čemu se sada priča, a to je odlazak Maura Ikardija u Real, moglo bi da se dogodi na kraju sezone. On bi navodno mogao da bude ,,lek” za probleme Belih, dok je Inter zainteresovan za Lautara Martineza, mladog Argentinca koji igra izvanredan fudbal u Rasingu gde je direktor Dijego Milito, član generacije Nerazura koja je 2010. osvojila trostruku krunu

Doduše, intersovanje je pokazao i Napoli, tako da su na tom planu stvari sve zanimljivije.

Ali do tada ima još dosta vremena, trenutno je mnogo važnije šta će se dogododiti u najbližoj budućnosti. Inter u naredna tri kola igra protiv Bolonje, Đenove i Beneventa, što su na papiru pravi mečevi za osvajanje bodova. Međutim, treba napomenuti da Inter nije slavio u Đenovi već više od šest godina!

Derbi kola se igra pod Vezuvom, kvote su odlične!

Navijači Nerazura sigurno neće odustati od svog kluba, ali od strpljenja svakako hoće!

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime