KATAR BI MOGAO DA OSTANE BEZ SP: Prvi čovek FIFA zapretio – uradite ovo ili nema Mundijala!

djani-infantino-fifa-sp-katar-đani infantino-superliga-uefa-čeferin
Infantino zapretio Kataru neigranjem Mundijala u slučaju nepoštovanja ljudskih prava! (FOTO: Ben Moreau/FIFA via Getty Images)

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Ðani Infantino zapretio je Kataru da će ostati bez Mundijala ukoliko ne bude poštovao ljudska prava i ukazao gostoprimstvo svim navijačima.

Naime, Infantino je pre svega mislio na LGBT populaciju koji strahuju za svoju bezbednost na Svetskom prvenstvo jer je u Kataru homoseksualnost zakonom zabranjena. Oni su zbog toga izrazili zabrinutost, a prvi čovek FIFA zapretio je organizatorima najoštrijom sankcijom u slučaju disrkiminacije!

Ako Katar ne želi da ukaže gostoprimstvo svakome, neće ni biti organizator Mundijala. Svetsko prvenstvo je događaj koji okuplja sve ljude. Da nisu na to pristali, ne bi dobili organizaciju takmičenja. Razgovaraćemo sa predstavnicima vlasti i policije o svemu tome. Naravno, moraće da se poštuje i određena lokalna kultura – rekao je Infantino na biznis forumu u Dohi.

Njegov komentar u vezi lokalne kulture aludira na zabranu vanbračnih intimnih odnosa, a u slučaju kršenja tog zakona počiniocima preti kazna zatvora od čak sedam godina.

Još jedna stvar o kojoj je Infantino govorio tokom Foruma jeste rasizam kao negativna pojava koja je nažalost još uvek sveprisutna u fudbalu.

Na poslednjih nekoliko najvećih takmičenja, više od 50 odsto igrača je bilo vređano, to je velika brojka. Sada je mnogo gore. Društvene mreže se danas koriste za uvrede na rasnoj osnovi i diskriminaciju. Mi ćemo nastaviti da tragamo za takvima i blokirati svakoga ko vređa igrače na društvenim mrežama- zaključio je Infantino.

Svetsko prvenstvo u Kataru igraće se od 21. novembra do 18. decembra

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O KATARU: Za šta preti smrtna kazna, a za šta sedam godina zatvora?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: ZVEZDA ODBRANILA TRIPLU KRUNU: FMP MERIDIAN – Crvena Zvezda (59:71) | Atmosfera i proslava titule

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime