Ilija Petković: Novinari me nagovarali da pozovem sina, Tole Karadžić je izuzetan sportski radnik

0
Petković je nažalost izgubio bitku sa bolešću (FOTO: Meridian)

Ilija Petković, bivši reprezentativac Jugoslavije i nekadašnji selektor Srbije i Crne Gore, bio je novi gost u emisiji Meridian UŽIVO u kojoj je otkrio mnoge zanimljivosti iz perioda dok je bio na čelu nacionalnog tima, a pokazao je i šta misli o Tomislavu Karadžići, Slaviši Kokezi i Mladenu Krstajiću.

Petković je u domaćoj javnosti, između ostalog, ostao poznat i po tome što je u sastav tadašnje reprezentacije Srbije i Crne Gore za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. godine uvrstio svog sina Dušana nakon što je Mirko Vučinić doživeo povredu u mladoj selekciji na Evropskom prvenstvu u Portugaliji.

Novi Partizanov „minimalac“: Gomeš sebičan, Janković i Stojković sačuvali mir pred derbi

„Osamdeset posto novinara koji su me nagovarali da pozovem sina posle su sa najgorim perom pisali… Nije to uticalo na mene i na ekipu“, rekao je Petković prisećajući se svog mandata na klupi državnog tima koji je sjajno završio kvalifikacije za pomenuti Mundijal pre osam godina, a onda na završnom turniru doživeo sva tri poraza, uključujući onaj od Argentine rezultatom 6:0.

Takođe, Petković je mišljenja da Fudbalski savez Srbije dobro radi svoj posao, dok je za bivšeg predsednika Tomislava Karadžića rekao da je „izuzetan sportski radnik“. Pored toga, čovek koji je bio član Jugoslavije na oproštajnoj utakmici Pelea od reprezentacije Brazila ističe da je u kontaktu sa Mladenom Krstajićem i da je „predimenzionirana“ priča o tome da bivšem fudbaleru Partizana neko drugi sastavlja tim.

Fantasy dnevnik: Stotka pala, a nekom se plače!

Uz to, Petković ističe da nije iznenađen ogromnim uspehom Hrvatske na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Rusiji.

„Ni tamo nema nijedan fudbaler koji igra u Hrvatskoj, a da je i u reprezentaciji. Svi su dečaci napolju, ali… Vidite Mamića… Kako je on držao cenu za Modrića! Za 17 miliona ga je prodao, ali ga je držao u Dinamu tri godine, dok se dete nije oformilo, a kad je došao tamo, bio je glavni igrač. Svi njihovi igrači, i Mandžukić i Rakitić… Sve je to otišlo u punim igračkim godinama. Divim se načinu na koji je to vodio. Da vam kažem nešto, nikad nije sramota kopirati nekoga ko zna“, izjavio je Petković u emisiji Meridian UŽIVO.

Celu emisiju možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu Meridianbet.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime