Igrač, trener, menadžer: Šta trenutno radi Keisuke Honda?

(Photo by Carl Court/Getty Images)

Počeo je karijeru u Nagoji, prešao u holandski Venlo, evropskoj pubilici se dokazao u CSKA iz Moskve. Keisuke Honda, poslednjih desetak godina jedan od najboljih japanskih fudbalera, sada je u nekoj čudnoj fazi. Trenutno razvija tri karijere!

Nakon što je pet godina nosio dres Armejaca iz Moskve prešao je u Milan. Pričalo se tada i o transferu u neki tim većih ambicija, ali je Japanac završio u prestonici mode. Keisuke Honda je na San Siru proveo naredne tri sezone.

Usledio je odlazak u Pačuku gde se zadržao samo jednu sezonu. Nakon trećeg kontinenta na kom je Honda igrao fudbal, usledio je i četvrti. Nedavno je potpisao ugovor sa Melburn Viktorijem, ekipom koja ima velike ambicije u Australiji.

KLADI SE NA FUDBAL U AUSTRALIJI!

Prethodne sezone je upravo Melburn bio šampion, iako je Sidnej držao prvu poziciju nakon regularnog dela. Naredna sezona u Australiji počinje tek u drugoj polovini oktobra, pa će biti dovoljno vremena da se Honda uigra.

Keisuke Honda je rođen 13. jula 1986. godine i još uvek nije previše star za fudbal. Ima 32 godine i sugirni smo da u Australiji može da igra još nekoliko sezona. Sa druge strane, Honda već misli da je vreme za planove nakon penzionisanja.

Honda je dugo godina bio reprezentativac Japana, odigrao je skoro sto mečeva i postigao gol na tri Mundijala. Nakon ovog poslednjeg, u Rusiji, objavio je kraj reprezentativne karijere. Dobro, to razumemo, zasitio se čovek nakon deset godina!

Ali, kako je postao selektor Kambodže dok se još uvek bavi fudbalom? Da, dobro ste pročitali, fudbalski savez Kambodže je postavio Hondu za novog selektora. I ne samo to, on će biti i generalni menadžer u reprezentaciji.

Saglasni smo u oceni da posao u Kambodži nije nešto što iziskuje previše vremena. Ipak, ovo je neobičan slučaj za koji nismo sigurni da se desio ikada ranije. Japanac koji profesionalno igra u Australiji biće selektor seniorske reprezentacije Kambodže.

Reprezentacija Kambodže nikada nije bila ni blizu plasmana na Mundijal. Samo jednom su igrali na Azijskom prvenstvu i tada su zauzeli četvrto mesto. Bilo je to davne 1972. godine, mnogo pre nego što se Honda rodio.

POGLEDAJ PONUDU ZA AZIJSKE IGRE!

O igračima u reprezentaciji nema šta mnogo da se kaže. Samo dvojica fudbalera igraju van svoje zemlje i obojica su članovi timova iz Azije. Jedan igra u Maleziji, drugi na Tajlandu. Pitanje je i šta je cilj fudbalskog saveza, da li stvarno imaju neku ideju ili je ovo samo privlačenje medijske pažnje.

Bilo kako bilo, pred Hondom je mnogo posla. Sigurno će biti važan šraf u ekipi Melburn Viktorija a uskoro će imati posla i sa reprezentacijom. Vreme je da nam čovek sa najkraćim selektorskim stažom pokaže da li može da bude uspešan na tri fronta. Želimo mu sreću!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime