Matić kao novi trener Čukaričkog: Bolje da glava boli od kvaliteta, nego da ga nema, hoću da ostavim pečat

5
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Igor Matić predstavljen je kao novi trener Čukaričkog, nakon što je Dušan Kerkez smenjen na klupi tima sa Banovog Brda. Odluka koja je iznenadila mnoge.

“Želeo bih da se zahvalim FSS-u i svim ljudima u sistemu, gde sam jako dobru saradnju sa svima prethodne tri godine. Meni je cilj bio da jednog dana postanem šef stručnog štaba. Pre svega želim da se zahvalim Čukaričkom i svim ljudima koji rade u klubu, što su mene izabrali da predvodim tim u narednom periodu. Verujem da ću opravdati očekivanja. Znam kako funkcioniše klub, dugo godina sam bio ovde kao igrač i kao funkcioner. Spreman sam za izazove”.

“Slobodan Dinčić i Milan Lešnjak će biti u mom stručnom štabu, uz ranije prisutne Milovana Sikimića, Olivera Kovačevića i ostale. Nadam se da ćemo opravdati očekivanja i napraviti dobre rezultate”.

Direktor kluba Goran Grkinić je istakao da je Matić potpisao dvogodišnji ugovor, ali da bi voleo da se on i duže zadrži.

“Ugovor će biti potpisan na dve godine, ali bih voleo da se trener više zadrži. Očekujemo da Matić ostane i duže, to nam je neki plan – ali ugovor je potpisan na dve godine”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Odmah se potom nadovezao i novi trener na konstataciju Grkinića.

“Meni je ugovor najmanje bitan, trenerima su koferi uvek spakovni. Meni je želja bila da budem šef stručnog ćtaba i kada sam završo karijeru da se vratim kao trener i ostavim lični pečat. Nemam mnogo vremena. Ja mogu da kažem da sam pratio svaku utakmicu Čukaričkog, gledao, analizirao. Rezultatski je to bilo jako dobro, ali normalno svaki trener ima nešto novo, vi mene znate i kao igrača, moje opredeljenje je negde ofanzivno, pokušaću da ostavim pečat”, dodao je Matić.

Goran Grkinić je otkrio zašto je došlo do prekida saradnje sa Dušanom Kerkezom.

“Došlo je do neke zasićenosti u svlačionici. Imao je neke ideje po pitanju u inostranstvu. To je malo poljuljalo svalačionicu. Razmišljam šest meseci, godinu dana unapred koji je to trener koji će doći u klub. I došli do smo zaključka. Čukarički je mnogo porastao u poslednje dve godine, imamo velike ambicije. Ne samo po pitanju rezultata. Ako pričamo iskreno, ostvarili smo tri pobede. Međutim očekivali smo bolju igru. Sa te strane, igra nije bila na nivou i došli smo do odluke”.

O načinu igre koji će forsirati na klupi Čukaričkog

“Bolje da glava boli od kvaliteta, nego da ga nema. Ja moram kroz trenažni proces da vidim koji su to igrači koji će da prihvati moju ideju, moje procese. Teren je jedino merilo i tu ne može niko nikog da prevari, pokušaću da ostvarim pečat, ja sam kao trener ofanzivno opredeljen, ali ne smem da zanemarim ni defanzivu. Da Čukarički bude atraktivan, to privlači gledaoce, ja ću pokušati da ekipu približim tim nekim stvarima. Postoji jedan proces, unutar ekipe, ali to implemenirati je teško. Verujte, sa uživanjem sam prihvatio ovaj posao i siguran sam da će ekipa prihvatiti to na pravi način”.

Ambicije za sledeću sezonu?

“Ambicija je ista kao prošle godine, da izborimo Evropu, ali nema toliko tenzija kao što je bilo. Pet ekipa ide u kvalifikacije za Ligu šampiona, Ligu Evropu i Ligu konferencija. Na sve utakmice kod nas ovde dolaze razni agenti, razni skauti, ako budemo bolje plasirani odlično, ako ne – cilj je da budemo u prvih pet”, rekao je Matić i dodao:

“Ovo je moja strast, ljubav. Ja sebi nabijam pritisak pobede. Postoji uspeh i neuspeh, ja verujem da ćemo biti uspešni. Ja bih voleo da sam imao pripremni period sa ekipom, došao sam juče i za sat vremena smo postigli dogovor”.

MATIC IGOR PROMOCIJA 06
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Grkinić je odgovorio i na pitanje koliko dugo postoji ideja da Matić postane šef stručnog štaba Čukaričkog?

“Još prošle godine, kada je Saša Ilić napustio klub, mi smo razgovarali ko će biti šef stručnog štaba i pomenuli Igora, međutim on tada nije imao lincencu. Mi uvek razmišljamo šest meseci, godinu dana unapred. Daj Bože da Matić ostane dugo godina, ali mi uvek razmišljamo unapred. Juče, kada se sve to izdešavalo, u roku od sat vremena smo se dogovorili. Ideja je bila da bude čovek iz našeg okruženja, koji poznaje klub, sutra-prekosutra ako Igor ode, opet ćemo gledati da dovedemo čoveka iz sistema, koji je prošao školu Čukaričkog. Igor je naš čovek, koji je ponikao ovde, kao igrač, funkcioner, i sada kao šef stručnog štaba. Nije prošao pripreme, to je ozbiljan problem, iako poznaje klub. Trebaće mu ozbiljan vremenski period, ali imaće svu našu podršku.

Matić je za kraj istakao i da je znao da će se jednog dana vratiti u klub.

“Kada sam napustio klub, rekao sam rekao da je Čukarički moja kuća i da ću se jednog dana vratiti. Klub je rastao iz godina u godinu, to nije od pre dve-tri-pet godina. Moj cilj je da Čukarički bude bolji i nego što je bio, svo poštovanje bivšim trenerima, ali na meni je da podignem stvari što se tiče igre, terena – ja verujem da to mogu. Ne samo ja, imamo u ovom trenutku 30 igrača, stručni štab, upravu, ali pokušaćemo da napravimo jednu fudbalsku astmosferu i da ekipa izgleda bolje i da pruži bolje rezultati”, zaključio je novi trener Čuke.

Bonus video:

5 KOMENTARA

  1. Ostavio mu je Kerkez odličan igrački kadar ,uigranu ekipu i dosta dobrih pojačanja , nije imao sreće sa rivalima na staru prvenstva i to ga je koštalo otkaza

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime