GOTOVO: Pandev zvanično u penziji, poznato čime će se baviti u budućnosti!

8
gorna pandev-parma
Pandev je i zvanično otišao u penziju! (FOTO: Guliver Images)

Gotvo! Kraj jedne velike karijere kakvu je imao Goran Pandev koji je sam objavio da je okačio kopačke o klin i da će se posvetiti karijeri van fudbala.

Važi Pandev za jednog od najboljih fudbalera sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Najblistavije trenutke karijere je doživeo u Laciju čiji je najbolji strani strelac u istoriji sa 64 gola, a sa Interom je osvojio onu tripletu 2010. godine.

Da ne pominjemo da je u selekciji Severne Makedonije na 122 utakmice postigao 38 golova i da drži praktično sve moguće rekorde u nacionalnom timu sa kojim je prošle godine učestvovao i na prvom Evropskom prvenstvu od osamostaljenja države.

Sam Pandev je u intervjuu za italijanske medije poručio da je Parma bila njegov poslednji klub i da je vreme da u 39. godini stavi tačku na bogatu karijeru.

– Posle punih dvadeset godina, vreme je da završim. Moj najstariji sin ima skoro trinaest godina, ranije sam ga viđao samo u pauzama iz sezone u sezonu. Sada želim više pažnje da posvetim svojoj porodici, ali to ne znači da ću se udaljiti od fudbala, jer ne znam da radim ništa drugo. Celo leto nisam razmišljao o fudbalu i bilo je opuštajuće. Jedite više i manje trenirajte. Uz to imam još koji kilogram, a sa 39 godina sve je teže – rekao je Makedonac.

On je potom poručio i da već zna čime će se baviti u budućnosti.

– Volim da radim sa mladima i pomažem im, razgovaram sa njima i gledam njihove utakmice. Zato sebe u budućnosti više vidim kao direktora ili sportskog agenta. Na kraju, želim da kažem veliko hvala svima. Svim mojim trenerima, svim predsednicima, svim navijačima – istakao je Pandev.

Mi možemo samo da mu poželimo sreću u penziji. Zaslužio ju je…

MORA BAREM JEDNA POBEDA U LIGI NACIJA: Srbija se bori za lakši put ka Evropskom prvenstvu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MUNDIJAL NA DLANU: Upoznaj Francusku i osvoji dres! EP13| Meridian

8 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime