Golman koji izvodi penale: Sa bele tačke u nadoknadi, za veoma važan bod!

(Photo by Marcelo Endelli/Getty Images)

Znamo kakva je situacija sa fudbalom u Argentini. Vatreni navijači, komentatori koji uživaju u fudbalu, igrači koji daju svoj maksimum. Sve je onako kako i treba da bude. Sinoć su jedan takav meč igrali Olimpo i Taljeres a u centru pažnje je bio golman gostiju.

Znamo da je Boka novi šampion, znamo da će Olimpo u drugu ligu. Taljeres je u vrhu, veoma blizu njega i naredne sezone će igrati u kontinentalnom takmičenju. Još ne znamo u kom, jer ne zavisi sve od njih. Saznaćemo u utorak.

KLADI SE NA SVE MEČEVE U ARGENTINI!

Argentinci igraju po neobičnom sistemu gde se u prvoj diviziji nalazi čak 28 timova. Igra svako sa svakim ali samo po jednom, pa se tabela gleda nakon 27 odigranih mečeva. Ostalo je još samo nekoliko utakmica poslednjeg kola da se odigra.

Tokom jedne od njih ćemo dobiti odgovor na pitanje da li je Taljeres petoplasirani ili šestoplasirani tim Superlige. Peta pozicija vodi u Kopa Libertadores, tačnije u kvalifikacionu fazu tog takmičenja, dok šesto mesto daje plasman u Kopa Sudamerikanu.

U utorak se sastaju Rasing i Kolon i igračima i navijačima Taljeresa je potrebno da Kolon slavi na tom meču. Samo u tom slučaju bi izborili plasman u Kopa Libertadores, najprestižnije takmičenje na kontinentu. A mogli su već sinoć sami da obezbede plasman.

RASING JE VELIKI FAVORIT!

Na gostovanju Olimpu, za koji se zna da je ispao iz lige, odigrali su ispod svog nivoa. Domaćin je imao penal u prvom poluvremenu ali nisu uspeli da ga realizuju. Lopta se odbila u polje nakon što je pogodila stativu a to je dalo snagu gostima.

Poveli su krajem prvog dela igre ali je u drugih 45 minuta viđen preokret. Dva minuta pre isteka regularnog dela Olimpo je postigao drugi pogodak na meču i imao prednost. Stvari su tada postale zanimljive jer je gostima pobeda bila neophodna.

Nakon što je ostao nesavladan kod prvog penala na meču, Gvido Erera je pucao od samopouzdanja. To se videlo kada je u nadoknadi njegov tim dobio kazneni udarac a on se preko celog terena zaputio pred protivnički gol. Bio je precizan i pogodio, za veoma važan bod svog tima.

JOŠ SAMO ŠEST MEČEVA U PRVOJ LIGI ARGENTINE!

Prema podacima do kojih smo došli, ovo je drugi put u karijeri da se odlučio da šutira kazneni udarac. Prvi put to nije bilo u toku regularnog dela igre već u penal seriji. Taj prvi penal je bio jedan od udaraca koji su Taljeresu doneli Copa Desafio.

Ta penal serija je bila zanimljiv iz još jednog razloga. Osim što smo videli nekoliko odličnih odbrana oba golmana su postigla gol protiv svog kolege! Golman Rosario Centrala je šutirao u prvoj a Erera u četvrtoj seriji.

Čak ni gol Gvida Erere na gostovanju Olimpu nije bio dovoljan za tri boda. Navijačima Taljaresa ostaje da se nadaju da će Kolon savladati Rasing ili da će naredne sezone, u Kopa Sudamerikani, igrati neku penal seriju gde njihov golman može da pokaže sve što zna.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime