Geri Mabut: Kako je pacov u Južnoj Africi pojeo deo mog stopala dok sam spavao

29 OCT 1995: GARY MABBUTT OF SPURS IN ACTION DURING THE FA PREMIER LEAGUE MATCH BETWEEN TOTTENHAM HOTSPUR AND NEWCASTLE UNITED AT WHITE HART LANE, LONDON Mandatory Credit: Ben Radford/ALLSPORT

Legendarni fudbaler Totenhema Geri Mabut otkrio je priču o bizarnom incidentu koji je doživeo tokom posete Južnoj Africi kada se probudio u krevetu prekrivenom sopstvenom krvlju, a onda shvatio da ima ogromnu rupu u nožnom palcu. Morao je hitno na operaciju.

Mabut, bivši defanzivac reprezentacije Engleske i kapiten Totenhema između 1987. i 1998. godine, doputovao je zajedno sa svojom ćerkom, studentkinjom veterine, u nacionalni park Kruger gde su bili smešteni u kući pokrivenoj slamom, 25 kilometara daleko od najbližeg grada.

Kako je zbog dijabetesa i brojnih povreda u karijeri skoro potpuno izgubio osećaj u stopalu, Mabut u snu nije mogao odmah da odreaguje kada je pacov počeo da „žvaće“ njegov nožni palac, da bi na kraju stigao sve do kosti.

Fantasy dnevnik: Zajedno smo osvojili solidnih 60 bodova!

„Nešto je prvo ujelo moju ćerku u drugoj sobi, zbog čega je ona došla do mene i rekla: ’Tata, nešto me je ugrizlo’. Naravno, s obzirom da smo bili u Africi, najpre smo pomislili na zmije i škorpije“, otkriva Mabut.

Međutim, ubrzo su shvatili da nije ništa ozbiljno. Očistila je palac i vratila se u krevet, da bi samo sat vremena kasnije novi ujed ovoga puta probudio 57-godišnjeg Mabuta.

Geri Mabut: Kako je pacov u Južnoj Africi pojeo deo mog stopala dok sam spavao
LONDON, ENGLAND – MAY 14: Gary Mabbutt salutes the crowd during the closing ceremony after the Premier League match between Tottenham Hotspur and Manchester United at White Hart Lane on May 14, 2017 in London, England. Tottenham Hotspur are playing their last ever home match at White Hart Lane after their 118 year stay at the stadium. Spurs will play at Wembley Stadium next season with a move to a newly built stadium for the 2018-19 campaign. (Photo by Clive Rose/Getty Images)

„Probudio sam se i nisam ništa mogao da vidim. Pomislio sam: ’Šta se dešava?’ Ustao sam iz kreveta i otišao do kupatila kako bih očistio palac. Naravno, krevet je bio prekriven krvlju, baš kao i moje stopalo“, objašnjava bivši fudbaler Bristol sitija i dodaje: „Nažalost, pacov je imao prilično dobar obrok, a ja to nisam mogao ni da osetim, čak ni da se probudim“.

„Napravio je veliku rupu u mom palcu, sve do kosti, pa se to inficiralo. Ubrzo sam se vratio kući i u bolnici proveo nedelju dana“, otkrio je Mabut koji je zbog incidenta svakog dana u bolnici provodio od dva do tri sata na intravenoznoj terapiji.

Srđa Knežević za Meridian: Salcburg i Bešiktaš idu dalje, Bata idealan za Partizan 

„Sreća da nisu bila dva pacova. U tom slučaju, moglo je da bude mnogo gore. Kada pomislite na sve te protivnike s kojima sam igrao, a na kraju da me savlada pacov“, završio je Mabut kome je prošle godine ugrađen bajpas zbog problema sa disanjem i bolova u grudima.

Kada je imao 17 godina, Geriju Mabutu dijagnostikovan je dijabetes tip 1, a tada mu je ujedno rečeno da možda nikada više neće moći da igra fudbal.

Ipak, čak 16 puta je igrao za Englesku, dok je kao kapiten Totenhema 1991. godine osvojio FA Kup. Drugi je na večnoj klupskoj listi po broju odigranih utakmica.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime