Geret Beri kao vaspitač, predvodnik omladinaca VBA!

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

Čudno je takmičenje taj EFL kup. Posebno u ovakvom formatu, kada ga igraju neki seniorski timovi i neke ekipe koje su dosta mlađe. Zvanično, jači timovi učestvuju sa U23 sastavima ali su to ekipe do 21 godine. Takav tim je izveo i Vest Brom sinoć, a omladince je pojačao Geret Beri.

Iskusni Englez se oporavljao od povrede. Rekorder po broju nastupa u Premijer ligi, čovek kom je ovo prva sezona van elite, bio je kao učitelj na ekskurziji. Predvodio je ekipa mladu Vest Broma u kup meču protiv Maklesfilda.

U NAREDNOM KOLU SU FAVORITI PROTIV IPSVIČA!

Vest Brom je u prvom kolu, a EFL kup se igra po grupama, savladao Blekpul. Izgubili su zatim od Akringtona, a sinoć i od Maklesfilda, pa su ostali bez šansi da prođu u nokaut fazu. Oni će se i ovako posvetiti Čempionšipu i povratku u elitno društvo.

Ekipa koju od kraja prošle sezone predvodi Daren Mur je imala malu krizu rezultata. Počeli su sjajno, pojavili su se problemi, ali su pobedili u poslednjem kolu. Ti loši rezultati poklopili su se sa izostankom jednog od najiskusnijih. Geret Beri je bio povređen.

Sada se oporavio i spreman je da ponovo igra za prvi tim. Da bi se vratio u takmičarski ritam, igrao je sa omladincima u kupu. Zapravo, on i golman Majhil bili su u postavi sa decom koja po svim mogućim pravilima mogu da im budu sinovi.

Tako je u postavi najmlađi igrač bio Tuloč, koji je čak 20 godina mlađi od Gereta. Pored toga, još nekoliko momaka na terenu nije bilo rođeno kada je Geret Beri debitovao za reprezentaciju Engleske ili kada je dobio poziv za Evropsko prvenstvo.

KO OSVAJA ČEMPIONŠIP?

O debiju u klupskom fudbalu, kada je počeo da igra za Aston Vilu, ne treba ni pričati. To je bilo u maju 1998. godine a većina ovih igrača nije bila rođena. Sinoć su imali priliku da na terenu provedu 45 minuta pored prave fudbalske legende.

Sigurno će ovakav meč ostati u sećanju i igračima Maklesfilda. I među njima ima nekoliko igrača koji su bili veoma mali kada je Geret Beri počeo da hara Premijer ligom. Sinoć su protiv njega bili u duelu i uspeli da ga pobede. A koliko je Beri bitan za VBA, možda i naredne sezone bude na istom mestu!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime