NOVE OPTUŽBE: Kako će se Kanga od ovoga odbraniti?

7
gejlor-kanga-gabon-kongo-krštenica
Kanga ponovo optužen! (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Ne smiruju se strasti u „slučaju Gejlor Kanga“…

Skandal koji potresa afrički fudbal nije dobio svoj očekivani epilog danas pred sudom Afričke fudbalske federacije, tako da ćemo još sačekati na odluku o prvotimcu Crvene zvezde.

Njega fudbalski savez Konga optužuje da je rođen u toj zemlji i da nije imao pravo da nastupa za Gabon, sa kojim se plasirao na Kup afričkih nacija.

Kongo je izneo svoju dokumentaciju, navodne Kangine papire, odnosno dokumenta na ime “Kijaku Kijaku Kijanga”, kako tvrde da se Kanga zove.

FS Gabona je takođe izneo svoju dokumentaciju, ali ona je navodno nepotpuna, jer u izvodu iz matične knjige rođenih navodno nema podataka o porodici ili adresi.

Telegraf piše, pozivajući se na afričke medije, da se od Gabona traži da objasni kako je majka rodila Kangu u gabonskom gradu Ojem 1990, kad je umrla 1986. “četiri meseca nakon rođenja Kijaku Kijaku Kange”.

Crvena zvezda je odmah rekla da stoji uz svog igrača, koji ima validna dokumenta Gabona, kao i da neće da učestvuje u ratu dva saveza. Kangu je podržao i Miodrag Božović, trener koji ga je doveo iz Afrike, prvo u Rusiju, a onda i u Zvezdu.

SVE JE KOMPLIKOVANIJE: Kanga je oca sklonio u Srbiju!

OBAVEZNO POGLEDAJTE:Nenad Peruničić: Fanatik sam, to me je koštalo zdravlja! | SPORT FOKUS

 

7 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime