Turski prvoligaš zbog posledica zemljotresa istupio iz prvenstva i Kupa

3
Foto: FC Gaziantep

Fudbalski klub Gazijantep odlučio je da zvanično odustane od takmičenja u turskoj Superligi usled tragedije koja je pogodila ovaj grad i okolinu.

Broj žrtava od posledica zemljotresa još uvek raste, a ovaj klub se nalazi u Gaziju, gradu koji je bio epicentar ove nepogode.

“Naša borba se nastavlja kako bismo zacelili rane od zemljotresa koji je zadesio naš grad i 10 susednih gradova 6. februara. Posle takve katastrofe o fudbalu nismo mogli ni da pričamo. Pre svega, želimo milost Božiju našim građanima koji su stradali u zemljotresu i brz oporavak povređenima. Čini se da nije moguće da nastavimo sa sportskim aktivnostima u ovim teškim uslovima. Odlukom Upravnog odbora, odlučeno je da se povučemo iz Super lige i Kupa Turske za aktuelnu sezonu. Verujemo da će naš grad i država što pre zalečiti rane od ovog zemljotresa i zahvaljujemo se svima koji su stali uz nas svojom podrškom. Kao prestonica gostoprimstva, naš grad Gazi nastaviće svoju borbu sa verom da će što pre ugostiti sve ljubitelje fudbala i upoznati naše navijače koji vole crveno i crno”, navedeno je u klupskom saopštenju.

Podsetimo, Gazijantep je posle 22 utakmice imao učinak od šest pobeda, sedam remija i devet poraza i zauzimao je pretposlednju poziciju, a članovi kluba su srpski internacionalci Lazar Marković Marko Jevtović.

Bonus video:

3 KOMENTARA

  1. Opravdano istupanje iz takmičenja, oni su u epicentru tragedije i tom narodu nije do fudbala ili bilo koje vrste sporta dok pretražuju ruševine i mole se za svoje nestale građane

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime