Gabrijel Enake: Partizanovo rešenje za desnu stranu iz centra Rumunije!

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Momak koji je prvih deset godina karijere proveo u Rumuniji stiže iz Rubina. To je bio prvi izlet van granica svoje zemlje i potrajao je samo nekoliko meseci. Partizan će biti idealna prilika da Enake vrati karijeru na pravi kolosek.

Baš u stilu Miroslava Đukića. Ili bolje rečeno, onako kako on vidi Partizan u narednim godinama. Za stil igre koji forsira, Enake je idealan igrač. Ove sezone je bilo dosta problema i nismo videli sve taktičke zamisli Miroslava Đukića. A znamo da voli izuzetno ofanzivan fudbal.

PARTIZAN PONOVO KREĆE IZ CRNE GORE!

Enake se u takvu igru idealno uklapa jer je karijeru počeo kao krilo. Zapravo, prvih nekoliko godina seniorske karijere proveo je na krilnoj poziciji. Prvo u timu iz rodnog grada Miovenija a zatim i u Astri. Tek nakon prelaska u Steauu usledio je povratak u defanzivu.

Stare navike nisu zaboravljene. I dalje je Enake odličan dribler i još uvek je podjednako opasan u ofanzivi svog tima. To je pokazivao i kada je dobijao priliku u Rubinu, što je bilo retko. Odigrao je samo pet mečeva za ruski tim od čega čak četiri kao krilo.

Taj peti je bio na poziciji levog beka i još je još jedan od pluseva za Rumuna. Može da bude i na levoj strani terena mada je desno mnogo upotrebljiviji. Odlično se snalazi u nekoliko formacija i deluje da će u domaćem prvenstvu moći sam da drži celu stranu.

Za nekog ko je doveden da bi bio desni bek neverovatno dobro se snalazi u protivničkom kaznenom prostoru. Uvek ga je krasila odlična fizička priprema i neretko je završavao akcije svog tima. Ima solidan šut ali mu je osećaj za prostor mnogo bolji pa treba očekivati da često ostane usamljen na drugoj stativi.

PARTIZAN U GRUPNOJ FAZI?

Kada bismo krenuli da mu tražimo mane, to bi bila defanziva. Kakav je to bek sa manama u defanzivi? Već smo rekli, ultra ofanzivan. Često će se Enake ponoviti na svojoj strani, pokušati da još jednom učestvuje u napadu. To će doneti žrtvu na drugoj strani terena. Rupu će morati da pokriju zadnji vezni.

Fudbaler koji će u avgustu napuniti 28 godina je povremeni reprezentativac Rumunije. Odigrao je pet mečeva ali tek nešto preko 200 minuta. Igrao je na obe pozicije koje su mu primarne, i kao bek i kao krilo.

Tamo gde je Partizanu mnogo škripilo, dolazi Enake. Verovatno ovo znači i drugačiju ulogu za Vulićevića jer bi, barem prema taktičkim zamislima Đukića, Rumun morao da bude na terenu. Igrač koji će se sigurno mnogo lakše uklopiti u sistem i predstavljati konstantnu pretnju protivniku, čak i sa svoje polovine.

Stvar koja bi danas najviše trebalo da brine navijače Partizana je bez dileme period proveden u Rubinu. Zašto je igrač Steaue, momak koji je igrao preko 200 mečeva u Rumuniji, ostao samo nekoliko meseci tamo?

MORAJU I BRAZILCI NEKAD DA IZGUBE!

Enake u Beograd donosi ogromno iskustvo jer je u karijeri odigrao blizu 40 evropskih utakmica. Pored toga je važno istaći i da je osvajao sva tri trofeja u Rumuniji. U njegovoj sobi se nalaze medalje i za ligu, kup i Superkup.

Uteha bi mogla da bude blizina rodnog grada. Za razliku od Kazana, koji je ipak dovoljno daleko od Rumunije, Beograd nije. Za samo nekoliko sati može da se stigne, čak i automobilom. Porodici će se to sigurno svideti jer će Enake biti u komšiluku. I da igra kvalitetan fudbal!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime