NIKAD NE ZABORAVI Arsen Venger i Žorž Vea, priča za sva vremena

21
Venger
(Photo by Stu Forster/Getty Images)

Žorž Vea, jedan je od najboljih fudbalera svih vremena, osvajač Zlatne lopte 1995. godine, a sada je predsednik Liberije.

Vea je najbolje godine proveo u Milanu, s kojim je dva puta osvajao Seriju A.

Nakon karijere, okrenuo se politici, s uspehom. Trenutno je predsednik Liberije, izabran je 2017. na tu funkciju.

Čovek kom je najzahvalniji za sve uspehe jeste Arsen Venger, koji ga je 1988. doveo u Monako… I ne samo to.

– Bio je očinska figura i tretirao me je kao sina. To je bio čovek, koji je u vremenu kad je rasizam besneo, pokazao ljubav. Želeo je da me gleda na terenu svaki dan, a meni ništa nije bilo teško da uradim za njega – rekao je svojevremeno Vea.

To nije sve, nagradio je Vengera najvišim odlikovanjem Liberije. Bitno je da nije zaboravio, a sjajnom francuskom treneru – kapa dole.

NEDODIRLJIVI: Ko je to odigrao najviše minuta u istoriji Premijer lige?

OBAVEZNO POGLEDAJTE Fudbalski kutak iz karantina: Bolno EP 2000. za Jugu i finale za anale!

21 KOMENTARA

  1. Gospođa i jedan i drugi , ovo je primer kako se ophodi prema treneru … ikona Arsenala mnogo fali na klupi istog kluba , i po meni voleo bih da ga vidim jednu sezonu u Francuskoj …na mestu gde je sve počeo

  2. Iskreno bi voleo da Vengera opet vidim na klupi Monaka, tamo gde je sve pocelo, tamo i da se završi! Sta reci o Vei, jednom od najvećih fudbalera sa Africkog kontinenta. Venger ume da pravi igrace i da ih na pravi put izvede na svetsku pozornicu fudbala, vrsan pedagog!

  3. Svaka mu čast za sve sto je uradio! Tako se ponaša prema svom učitelju (ocu) Bravo! Dobar je Arsen nema sta, zato je toliko dugo vremena bio na čelu kluba!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime