Fudbal se vraća u Nemačku: Lam osvojio domaćinstvo 2024. godine!

Čeferin se nada da će se Evropsko prvenstvo igrati uz prisustvo navijača (Photo by Robert Hradil/Bongarts/Getty Images)

Do danas je postojala dilema, ali sada znamo gde će se igrati Evropsko prvenstvo 2024. godine. Nakon onog u drugačijem formatu, koje nas očekuje za dve godine, vratićemo se starom formatu. Evropsko prvenstvo se seli u Nemačku, a za to je zaslužan Filip Lam!

Već dugo znamo kako će izgledati turnir za dve godine. Biće igran širom Evrope, između ostalog i u Minhenu. Finale će biti odigrano na Vembliju, a ovaj nesvakidašnji format ima za cilj da promoviše fudbal na različitim lokacijama. Videćemo da li će to biti uspešna taktika.NOVI EVROGOL PODKAST JE TU! O DERBIJU, SRBIJI I SELEKTORU, PRIJOVIĆU U PREMIJER LIGI I MNOGIM DRUGIM TEMAMA!Četiri godine kasnije, odustaće se od tog modela. Kandidaturu za mesto odigravanja su podnele Turska i Nemačka, a nakon velike borbe Turci su ispali iz trke. Zamera im se bezbednost, mali smeštajni kapaciteti za goste kao i ljudska prava.

KO ĆE IZBORITI PLASMAN PREKO LIGE NACIJA?

Na drugoj strani je nemački ambasador bio Filip Lam. Sa takvom legendom, čovekom koji je sa Bajernom i reprezentacijom osvajao trofeje, šanse su bile na njihovoj strani. ’’Naš narod voli fudbal, imamo dobre stadione i znamo da se zabavimo na meču. Napravićemo fudbalsku žurku.’’, rekao je nekadašnji desni bek.

Pored Minhena, u kom će se mečeve Evropskog prvenstva igrati i 2020. godine, igraće se u još 9 gradova. Finale će biti na programu u Berlinu a 24 najbolje evropske selekcije boriće se širom države. Gradovi domaćini su Keln, Dortmund, Dizeldorf, Frankfurt, Gelzenkirhen, Hamburg, Lajpcig i Štutgart.

Od pada Berlinskog zida pa do danas Nemačka je samo jednom organizovala veliko takmičenje. Ne pamtimo po lepom taj Mundijal iz 2006. godine, kada je učestvovala državna zajednica koja više nije postojala. Sada će Orlovi imati priliku za popravni.

SRBIJA I CRNA GORA SE BORE ZA PRVO MESTO U GRUPI!

Prethodni put se Evropsko prvenstvo igralo u Nemačkoj davne 1988. godine ali je tada država bila podeljena. Tada se igralo u osam gradova, sedam su i danas na spisku a jedino je Hanover višak. Holandija je osvojila svoju prvu titulu zahvaljujući van Bastenu, a Jugoslavija nije učestvovala.

Tokom 32 dana u leto 2024. godine bićće odigran čak 51 meč. Najbolji evropski timovi će se boriti za titulu na Starom kontinentu, a nadamo se da će i Srbija biti među njima. Kako je Filip Lam rekao, Nemci su spremni za žurku i za proslavu sa gostujućim navijačima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime