DOKLE VIŠE?! Ideja za novo fudbalsko pravilo koja će iznervirati navijače!

fudbal-sudija-honduras-pravilo-ideja-promena
Nova ideja za promenu pravila u fudbalu (FOTO: Andrew Redington/Getty Images)

U poslednje vreme glavešine fudbala se trude da što više promene igru. Skoro smo dobili Mundijal sa 48 ekipa, Evropsko prvenstvo sa 24, gurana je bila priča i o SP na dve godine, zatim i (propala) Superliga, a sada postoji i nova ideja.

Ovoga puta nije u pitanju nikakvo takmičenje već se radi o promeni jednog fudbalskog pravila. Konkretno, o pauzi između dva poluvremena.

Naime, ideja potiče od krovne kuće fudbala u Južnoj Americi (KOMNEBOL) koja ima ideju da pauza između dva poluvremena bude produžena sa sadašnjih 15 na 25 minuta.

Ideja je da se gledaocima na stadionima pruži drugačiji vid zabave nego do sada, više u stilu Superboula?! Sa nekim koncertom, ako je to moguće, u pauzi.

Naravno, sve se vrti oko novca pošto bi tako organizatori mogli da dodatno profitiraju od reklama, sponzorstava i ostalih propratnih aktivnosti.

Čak šta više, planirano je da u Južnoj Americi bude sproveden eksperiment na finalu Kopa Libertadores koje će biti odigrano u subotu između Palmeirasa i Flamenga.

fifa-nova pravila-superboul-pauza
Predlog za duže trajanje poluvremena će biti diskutovan na Bordu FIFA (FOTO: Guliver Images)

Konačna primena tog eksperimentalnog pravila će biti diskutovana na skorašnjem sastanku Borda u FIFA.

Postoji verovatnoća da će predlog iz vrha KONMEBOL biti podržan, ali su određeni članovi Borda već izrazili zabrinutost da bi duža pauza između dva poluvremena mogla da donese i veći broj povreda igrača.

Trenutno, nema nikakvih naznaka da li će na kraju takav predlog biti usvojen ili pak ne. Recimo, 2009. godine je pokušano da se pauza produži sa 15 na 20 minuta – neuspešno.

Videćemo da li će tako i ostati…

UŽIVO PRENOS: Partizan u hladnom Talinu bukira evropsko proleće!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: FMP Meridian – Promocija

8 KOMENTARA

  1. Kad su poceli da ceprkaju po pravilima sve im je postalo podlozno promeni,nista ne valja kako je bilo….A samim tim i fudbal nerce biti isti,kako smo decenijama navikli…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime