FIFA PRETI LIGAMA: Otkažite sezone, ovo je borba života i smrti!

fifa-idealan-tim-kvalifikacije-juzna-amerika-svetsko prvenstvo
Odložene su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi (FOTO: Getty/ Philipp Schmidli/Stringer)

Šef medicinskog osoblja Svetske fudbalske federacije (FIFA) istakao je da ne bi trebalo da se nastavlja sa ligama do 1. septembra.

Nastavak nekih liga već je planiran, već početkom maja najavljen je povratak Bundeslige, UEFA je dal rok, ali FIFA ima druge planove.

-Svet trenutno nije spreman za fudbal. Iskreno se nadam da će se to brzo promeniti, ali danas nam treba više strpljenja – rekao je D’Hug.

Dodao je da je ovo najdramatičnije razdoblje u kome živimo još od Drugog svetskog rata, koje ne smemo da potcenimo, već realno sagledamo.

Fudbal je jedino moguć uz kontakte jer je to kontakt sport. A izbegavanje kontakata je prvo što ćete čuti kada govorio o bezbednosti igrača – rekao je on.

Istakao je da je dovoljno da samo jedan bude pozitivan pa da se potom cela grupa izoluje u karantin.

-Da li je to situacija za normalno takmičenje – zapitao se šef medicinskog tima.

Naveo je da ovo nije pitanje novca već života i smrti.

NAVIJAČI NE ZABORAVLJAJU Milinko Pantić u idealnom timu Atletika!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Danijel Aleksić: Uživam u Turskoj! Kakvi su Robinjo, Škrtel, Demba i Višća? O Zvezdi, Đenovi,Arabiji

NEMA KRIZE ZA MORNAR Barani se pojačali – stigao krilni centar!

86 KOMENTARA

 1. Ja ne razumem zasto je dozvoljeno da se u nekim zemljama nastavi a u nekim ne,neke zemlje ce ktenuti sa treninzima,neke nece,zasto se nisu lepo svi slozili da li je bezbedno ili nije i pod kojim uslovima.Ovako svako radi sta hoce,totalni haos.

 2. Šef medicinskog osoblja se ne bavi finasijama,što je sasvim logično,ali to je ujedno i razlog zašto njegovo mišljenje neće biti uzeto u obzir kad se bude lomilo…

 3. Zasto mora da se otkaze kada postoje testovi koji mogu da se odrade igracima? Samo nas konstantno mrace, kao da ne znamo i sami koji su rizici. Do sada bi i debil naucio

 4. Cemu ovoliko odlaganje. Cuj do septembra.
  Pricali su da virus ne moze da prezivi na temperaturama preko 25 stepeni. Zasto onda sporta da nema celo leto? Ovo nema logike.

  • Ma nemaju oni pojma sta mogu da ocekuju od ovakvog virusa. To je najveci problem. Cim spominju da ce se vratiti na jesen. Sto znaci da se nece ni povlaciti.

 5. Ovo jesta veoma dug period bez sporta. Daleko je septembar, ali mozda ovo i jeste najbolji i najpromisljeniji predlog.
  Moramo ipak postaviti prioritete.

 6. Apsolutno. Individualni sportovi mogu da se nastave, recimo tenis dvoje-troje ljudi na terenu, fudbal 22 igraca, svi su u kontaktu, zaista je rizicno i rano je da se nastave lige. Podrzavam odluku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime