PIŽON REKAO SVOJE: Poništavanje prvenstva bi bila neviđena glupost!

75
Petrović-Pižon-svetsko-prvenstvo-katar-srbija-portugal
Pižon o žrebu za Mundijal (FOTO: STARSPORT)

Legendarni fudbaler Crvene zvezde, Vladimir Petrović Pižon izneo je svoje mišljenje povodom završetka sezone u domaćem prvenstvu.

Četvrta zvezdina zvezda smatra da bi bilo apsurdno poništavati sezonu.

Ako ćemo sagledavati u duhu fer-pleja, onda bi trebalo nastaviti prvenstvo, dakle od 27. kola Superlige. Druga varijanta je, kao što su Belgijanci učinili, proglasiti zatečeno stanje – tu bi Zvezda bila šampion. A poništavati prvenstva, to je glupost neviđena. Čitam da se razmatra i šta će biti sa Premijer ligom. Liverpul je tamo, kao i Zvezda u Srbiji, dominantan na tabeli. Pa šta to znači, puj pike i ne važi. To bi bila nepravda i do takvog epiloga ne bi smelo da dođe – rekao je Petrović za “Blicsport”.

Ukoliko bi se desilo da se prvenstvo ubrzo nastavi po njegovom završetku ne bi bilo mnogo vremena za letnju pauzu, ali Pižon smatra da je to dobro.

Odlično! To je prava stvar. Ja bih sad napravio eksperiment da se igra preko leta. Smatram da je najzdravije za fudbalera da sezona traje od proleća do zime. Ovo je prava prilika da se to sprovede u delo. Inače, daju se igračima dva odmora, i leti i zimi. Šta će im to? Englezi samo malo leti ne igraju i – zdravo. Zimu celu “peglaju”. To je prava smernica.

Neće biti lako fudbalerima da se vrate u formu u slučaju nastavka prvenstva.

Naravno, biće teško da se uđe u formu, ali uvek je teško, posle svake pauze. Ko je u ovo vreme bio pametan, mogao je ovo odlično da iskoristi vežbama kod kuće. Sećam se kad sam bio povređen i nisam mogao da treniram, radio sam vežbe udarnički. Sklekovi, trbušnjaci, leđa. Mnogo mi je to koristilo. Ono što sam znao o fudbalu, to sam stekao rođenjem, a snagu sam nadomestio krvavim individulnim radom. Fudbaleri sad imaju priliku da kod kuće nabiju snagu koju inače ne bi mogli – zaklkjučio je Pižon.

Podsetimo, Zvezda je prekid Linglong Superlige Srbije dočekala kao prvoplasirana sa 69 bodova, 11 više od prvog pratioca, ekipe Partizana.

OTKLONJENA SVAKA SUMNJA Gazprom o saradnji sa Zvezdom

OBAVEZNO POGLEDAJTE! Fudbalski kutak iz karantina: EP 1960, Galić, Belorusi i kako kroz izolaciju!

TERZIĆ: Nova titula pa pakao, tri igača su nam u fokusu!

75 KOMENTARA

  1. Upravo tako, konačno neko normalan da se oglasi! Ne može se sve precrtati, zašto? Zato što se desilo i puj pike ne važi jednstavno ne postoji. Treba nastaviti

  2. Какво црно поништавање првенства, ако то урадимо онда смо такви тантуси, уефа на све начине гледа какко да се зааврше такмичења, а ми како ћемо иовако јадан фудбал уништити.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime