FSS domaćin UEFA komiteta u oktobru

1
fss-sednica-bjeković-šurbatović
FSS domaćin UEFA het-trik (FOTO: FSS)

Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi biće 4. oktobra ove godine domaćin sastanku HET-TRIK komiteta UEFA.

Na redovnoj sednici UEFA HET-TRIK komiteta održanoj u Nionu, a na predlog generalnog sekretara FSS Srbije Jovana Šurbatovića, odlučeno je da će Srbija biti domaćin naredne sednice.

Imajući u vidu da se iz HET-TRIK programa finansiraju svi važni infrastrukturni projekti fudbalskih asocijacija, jasno je da ovaj Komitet predstavlja jedan od najvažnijih sektora UEFA, čime informacija iz Niona još više dobija na značaju.

UEFA HET-TRIK program je pokrenut 2004. godine sa ciljem da razvija evropski fudbal na svim nivoima funkcionisanja da obezbeđuje finansijsku podršku nacionalnim savezima, članovima UEFA. Do danas je kroz ovaj program finansirano 760 investicionih projekata, 1.000 terena, 3.000 mini pič terena, 34 nacionalnih trening centara i 35 administrativnih zgrada saveza. Posebna pažnja je posvećena razvojnim projektima u ženskom fudbalu, bazičnom fudbalu i socijalnim i zelenim projektima. Sredstva iz ovog programa su sve veća iz godine u godinu, od početnih 300 miliona evra danas se projektuju na gotovo milijardu evra (HET-TRIK VI).

Osim investicionih projekata preko ovog programa se finansiraju i tekući troškovi saveza, licenciranje, dobro upravljanje, edukacija trenera i sudija, aktivnosti integriteta takmičenja, ženski i bazični fudbal, futsal…

Meridian ima najbolje kvote

Bonus sadržaj:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime