Frenk Lampard – stigla je i prva pobeda u odelu!

Frenk Lampard rekao da nema problem sa Jirgenom Klopom (Photo: Dan Mullan/Getty Images)

Ako Frenk Lampard ima čemu da zahvali za svoju uspešnu igračku karijeru, onda je to izuzetan mentalni sklop koji je od fudbalera solidnih, ali ne i virtuoznih kvaliteta, napravio fudbalera trofejnog fudbalera sa svetski priznatim statusom jednog od boljih u svoje doba.

Čvrstina karaktera je neophodna osobina i za sledeće zanimanje koje je odabrao nekadašnji engleski reprezentativac, a to je trenerski poziv. S obzirom na prilike u engelskom fudbalu, možda će mu na tom polju trebati još i više nego na terenu. Ono što se doživljava u dresu, lako se eliminiše na igralištu kroz znoj i takozvanu ,,sportsku agresiju”, ali sedenje na klupi je nešto sasvim drugo.

Da li je Sari stvar trenutka ili korenita promena u Abramovičevom načinu razmišljanja?

Posle više od 750 seniorskih mečeva u klupskoj i reprezentativnoj karijeri, Lampard je dočekao i svoj trenerski debi. Njegovi prvi mečevi na fudbalskom terenu su odavno deo ostrvskih anala, a prva takmičarska utakmica u novoj ulozi će mu svakako ostati u pamćenju. Nije u pitanju samo rezultat, iako je njegov klub pobedio, nego i sam smisao novog početka koji je kod ljudi jake volje uvek shvaćen kao izazov.

Klupa Derbija na kojoj je dočekao pobedonosi početak, nije lako mesto. To važi za sve timove na ostrvu koji su nekada bili šampioni, ali su se povukli pred naletom finansijski mnogo moćnijih organizacija. Navijači tih klubova često znaju da porede aktulena dostignuća sa šampionskim danima. Oni su u Derbiju bili tkom sedamdesetih godina prošlog veka kada su Ovnovi osvojili dve titule prvaka Engleske (1972, 1975).

Lampard sedi na mestu koje je nekad pripadalo legendi Brajanu Klafu

Uostalom, Frenk Lampard je seo na mesto na kojem se nekad nalazio legendarni Brajan Klaf. Na toj klupi je najbolji strelac u istoriji Čelsija čak šest trener u poslednje dve godine, što je podatak koji sasvim dovoljno govori o vrelini tog položaja u Derbiju. Sva neustrašivost i nepopustljivost koju je posedovao kao fudbaler, biće mu potrebna i u novoj struci.

Pored toga, moraće i da usavrši razne druge veštine kao što je diplomatija, upravljanje i snalaženje u uslovima kada na svako pitanje moraš da imaš i odgovarajući odgovor. Po definiciji – tačan.

Najbolje kvote za mečeve Čempionšipa se nalaze ovde

Derbi je u prvoj utakmici nove sezone Čempionšipa pobedio Reding u utakici u kojoj je dominirao u posedu lopte, ali nije imprsionirao posebnom povezanošću i preciznošću dodavanja. Ovnovi su na kraju ipak pobedili golom Lorensa u nadoknadi vremena, a Lampard je u tom trenutku podsetio na sebe iz dana kada je pobede proslavljao u dresu. Možda je ova samo početak niza koje će ostvarivati stojeći pored aut loinije i obučen u elegantno odelo.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime