Frajburg ‚‚kao” Bilbao: Igraju samo Nemci!

Frajburg
(Photo by Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images)

Navikli smo da Atletik Bilbao već decenijama u svom timu ima samo lokalne igrače iz Baskije, a u Bundesligi ove sezone često imamo priliku da vidimo nešto slično. Frajburg je u meču protiv Nirnberga u prvoj postavi imao samo nemačke fudbalere!

Ekipu koju sa klupe predvodi takođe Nemac Kristijan Štrajh izašla je na gostovanju u Nirnbergu u pravom domaćem sastavu, a u protokolu su od 18 igrača čak njih 15 bili Nemci! Kao jedini ‚‚uljezi” u ovoj priči našli su se Holanđanin Fleken, Austrijanac Linhart i Francuz Rave.

Ipak, ovo je daleko od slučajnost. Frajburg je ove sezone tokom čitave polusezone na čak 12 mečeva startovao utakmice sa svih 11 domaćih fudbalera. Ovakve stvari su postale toliko retke da – poput ove – postaju vest kada se dogode, naročito kada se to dešava toliko često.

Ipak, treba napomenuti da Frajburg i trener Štrajh jednostavno nisu mogli da računaju na sve igrače. Među povređenima su Mađar Salaji i Australijanac Borelo, kao i još trojica Nemaca.

Nećemo u budućnosti očekivati da ovo postane normalna stvar, jednostavno evropski fudbal ne ide u tom pravcu, ali je vrlo zanimljivo videti da neki tim uspeva da to čini tako često kao Frajburg.

KLAĐENJE NA BUNDESLIGU ZNAČI KLAĐENJE NA GOLOVE!

Atletik Bilbao je uvek prvi tim koji se pominje u ovakvim situacijama. Ipak, i kod njih smo ove sezone videli da su promene u tom pravcu moguće, jer je Kristijan Ganea, inače igrač rumunskog porekla, debitovao za klub iako nije baskijskog porekla.

Ovo u Frajburgu je više koincidencija nego politika kluba. No, uprkos tome, Frajburg je ove sezone bezbedan u sredini tabele Bundeslige i na zimsku pauzu odlaze spokojni.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime