KLUBU U USPONU PRETI NEVIĐEN KRAH: FK Žarkovo trpi drastične kazne!

Fk Žarkovo
Žarkovo pred ispadnjem u zonu! (FOTO: Prva liga Srbije)

Doskorašnjem prvoligašu OFK Žarkovu preti kazneno prebacivanje u Beogradsku zonu.Odluku bi u narednim danima trebalo da potvrde organi Fudbalskog saveza Srbije.

Sada je već svima poznata odluka Rukovodstva Žarkova da, desetak dana po okončanju prvenstva, odustane od prvoligaškog takmičenja u sezoni 2022/2023. Disciplinski pravilnik, međutim, u tom slučaju predviđa žestoku kaznu – vraćanje dva ranga niže. Slučaj Žarkova navodi – u Beogradsku zonu.
Ponovljeni prekršaji istovetne prirode podražumevaju izbacivanje iz budućih takmičenja od jedne do dve takmičarske sezone.

Slučaj će, posle prijave Aleksandra Pivića, direktora takmičenja Zajednice Super i Prve lige Srbije, zaključiti Disciplinska komisija FSS. Pokrenut je postupak protiv Žarkova i predstavnicima kluba ostavljen rok za izjašnjenje, preneo je sportklub.

Klubu iz beogradskog predgrađa, poslednjih sedam godina ponosnom prvoligašu, preti izbacivanje u četvrti stepen takmičenja.

Žarkovo je prošlogodišnju sezonu završilo na šestom mestu i ispisalo najbolji takmičarski rezultat u istoriji. Odluka o odustajanju objašnjenja je lošom finansijskom situacijom i promenama unutar kluba. Niko, ipak, nije ni pretpostavio da će beogradski tim, od naredne sezone, igrati u društvu zonaša.

Ranije je odustajanje od promocije u viži rang, najkasnije do 30 dana pred početak prvenstva, podrazumevao kaznu u vidu seludbe u neposredno niži. Odustajanje mesec i manje dana do starta takmičenja, istovremeno, iniciralo je prebacivanje dva ranga ispod postojećeg.

Prema najavama, buduća rešenja biće još drastičnija…

Članovi IO FS Beograda, pre deset dana, usvojili liste učesnika u takmičenjima za narednu sezonu. I na nijednoj – nema OFK Žarkova. Doskorašnji prvoligaš nije našao mesto ni u Srpskoj ligi, ni u Beogradskoj zoni…

Fudbalski savez Srbije, na sednici 22. juna, popunio je upražnjeno mesto u Prvoj ligi specijalnom pozivnicom Jedinstvu iz Uba.

PRIPREME NISU GOTOVE, A DRAGOVIĆU SUPER LIGA U MISLIMA: Vredno treniramo za taj datum, bićemo spremni!

 

OBAVEZNO POGLEDAJTE:Meridian na Kosovu i Metohiji – Sava Zdravković dobio harmoniku

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime