GDE JE, ŠTA RADI? Veliki pad u karijeri Filipa Stevanovića!

filip stevanović-herenven
Filip Stevanović je završio sa Herenvenom! FOTO: Guliver

Važio je Filip Stevanović za velikog talenta kada je zakoračio u seniorski tim Partizana. Čak je bio i na uglednoj listi Gardijana među najtalentovanijim fudbalerima sveta, ali mu je karijera krenula nizbrdo.

Kupio je Mančester siti Stevanovića od Partizana za 6.500.000 evra i ostavio ga na šestomesečnoj pozajmici u Humskoj.

Već tada je krenula Stevanovića karijera nizbrdo.

– Ugojio se i on pet-šest kilograma kad nije bio u formi. Lično sam mu rekao, ti si već potpisao i ugojio si se pet-šest kilograma, ne možeš tako. Ali stavljaću te i igraćeš, ali ne zaslužuješ da budeš u 18 ili u 20 igrača. A Jović je možda trpeo zbog toga. Otišao je s gorčinom, ali nisi u formi, ugojio si se, tako sam mu rekao. Zašto bih ga sklanjao? Ja da sklanjam dečka koji je potpisao za Mančester siti? Pa kako drugi igrač neki da ode u Mančester siti ili Junajted – rekao je trener Partizana Aleksandar Stanojević o tom periodu.

Usledila je potom dvogodišnja pozajmica Herenvenu s obzirom na to da Siti ima praksu da fudbalere šalje na kaljenje u Francusku, Holandiju ili Belgiju.

Međutim, Stevanović je, blago rečeno, imao jako lošu sezonu gde je na 21 utakmici u holandskom prvenstvu upisao svega jedan gol i asistenciju.

Shvatili su u holandskom klubu da Stevanović nema kvalitet i rešili su da raskinu pozajmicu godinu dana pre predviđenog roka.

Na papiru, Stevanović se sada vraća na Ostrvo. U realnosti, traži mu se nova sredina gde bi mogao da pokaže svu raskoš svog talenta.

Kako ima tek 19 godina, ima sasvim dovoljno vremena da vrati karijeru na pravi kolosek. Ali, moraće i sam da shvati da će samo radom i upornošću moći da dostigne visine koje su mu predviđane…

PSŽ U PROBLEMU: Kelaifi bi da otera Nejmara, a Brazilac ostaje još pet godina?!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Nebojša Todorović – Analiza košarkaške sezone | Sport Fokus Podcast EP 50

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime