FIFA INTERVJU KRSTAJIĆA: U par reči otkrio svoju filozofiju igre

Krstajić je jedan od kandidata za klupu TSC-s (FOTO: Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Selektor fudbalera Srbije Mladen Krstajić dao je intervju za sajt FIFA, u kom je govorio između ostalog o reprezentaciji, Dušanu Tadiću…

Krajem prošlog meseca je sa našim nacionalnim timom započeo pohod u kvalifikacijama za EP 2020.

Na pitanje šta je promenio od oktobra 2017. godine, kada je stupio na dužnost umesto Slavoljuba Muslina, Krstajić je odgovorio:

– Svestan sam da sam mlad trener i da će iskustvo doći sa godinama. Osnova moje trenerske filozofije je ofanzivna igra, fudbal u kom želim da postignemo gol i da pritisnemo rivala gde god i kad god možemo.

– Naravno, to nije moguće sve vreme. Moram da mislim o mnogim stvarima, kvalitetu rivala, igračima koje protivnik ima, i tako dalje…, objasnio je on.

Veruje u igrače kojima raspolaže i da će kroz kvalifikacije Srbija uspeti ono na šta čeka već dve decenije – da se plasira na EP 2020.

– Imamo veoma talentovanu generaciju mladih fudbalera. Takođe, imamo i grupu iskusnih igrača i mislim da je to dobitna kombinacija.

– Nismo igrali na EP 20 godina i teško je opisati koliko bi nam značilo da dožemo do završnog turnira.

– Želimo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima jer korist od toga za srpski fudbal, sport i celu državu bila bi ogromna.

– To su sve momci da velikim kvalitetom i profesionalnim vrednostima i sa izuzetnim ljudskim kvalitetima. Poseduju pobednički gen.

– Izuzetno su vredni, radni, uvek žele maksimum. Njihov kapacitet je ogroman, i zaista iskreno vreujem da je pred njima velika budućnost.

Nije moglo bez pitanja o Dušanu Tadiću, koji igra fantastično u Ajaksu, s kojim se plasirao u polufinale Lige šampiona.

– Dušan je zreo, ima iskustvo, znanje i liderske osobine i igra na najvišem mogućem nivou.

– Očigledno je promena kluba odlično uticala na njega.

Ajaks je jedan od najvećih evropskih klubova, a Tadić je jedan od najboljih evropskih igrača.

– To dokazuje iz meča u meč, a ja uopšte nisam iznenađen što je to tako.

– Sve što mu se dešava je u potpunosti zaslužio, istakao je Krstajić.

Govorio je i o nedavnoj prijateljskoj utakmici protiv Nemačke u Volfsburgu (1:1), koja je za njega bila prilično emotivna.

Podsetimo, veliki deo igračke karijere proveo je u dresu Verdera i Šalkea.

– Za mene, Nemačka je zemlja gde sam mnogo toga naučio, gde sam stekao raznolika znanja i iskustva i gde sam imao fantastičnu igračku karijeru.

– Dolazak u Volfzburg bio je veoma emotivan za mene. Sreo sam mnogo ljudi iz nemačkog fudbala koje dugo nisam video i osećaj je bio sjajan, zaključio je selektor “orlova”.

MILAN ODLUČIO: Besana noć posle poraza, poznata sudbina Gatuza!

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime