FIFA TVRDI: Obeležja s duginim bojama odsad dozvoljena na Mundijalu!

4
fifa-nova pravila-svetsko prvenstvo
Šahtjor i FIFA u sporu! (FOTO: Guliver Images)

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da će obeležja sa duginim bojama i transparenti koji podržavaju proteste u Iranu biti dozvoljeni na stadionima, dan nakon što su sa Svetskog prvenstva eliminisani Vels i Iran.

Obezbeđenje na stadionima zaplenilo je obeležja duginih boja i transparente poput “Žene. Život. Sloboda”.

Tokom prve nedelje takmičenja sedam evropskih selekcija, uključujući Vels, izgubili su borbu da nose kapitenske trake u duginim bojama sa natpisom “Jedna ljubav”, a neki navijači su se žalili da im nije dozvoljeno da unesu obeležja sa duginim bojama, simbolom LGBTQ+ zajednice.

FIFA je svesna nekih incidenata u kojima dozvoljena obeležja nisu smela da budu na stadionima. FIFA je dobila garanciju vlasti da su kontaktirani pripadnici obezbeđenja na stadionima u vezi sa dogovorenim pravilima i propisima za Svetsko prvenstvo u Kataru – navodi se u saopštenju.

Iz te organizacije su dodali da će nastaviti “blisku saradnju sa domaćinom turnira, kako bi se osigurala puna implementacija propisa i dogovorenih protokola”.

Izvor: Beta

HEROJ AMERIKE SE ŽRTVOVAO ZA NOKAUT FAZU: Kristijan Pulišić prebačen u bolnicu posle meča sa Iranom

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Meridian u Kataru

4 KOMENTARA

  1. Ode Iran sa Mundijala pa FIFA dozvoli obeležja, kakva glupost, to bi imalo vrednosti da su ih dozvolili i tražili od vlasti Katara da se ne mešaju dok je Iran igrao

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime