FIFA PONOVO EKSPERIMENTIŠE: Pauza kao na Superboulu – prvi put nije prošlo!

fifa-nova pravila-superboul-pauza
FIFA planira da zaradi od Mundijala na dve godine! (FOTO: Guliver Images)

Nije tajna da FIFA s vremena na vreme “prodrma” svet spekulacijama o nekim novim pravilima, ali ovo je zaista iznenađenje i uvertira u neki “novi fudbalski svet”.

Evo o čemu se radi.Inostrani meiji prenose da će specijalni odbor FIFA koji se bavi promenama pravila fudbalske igre (IFAB) razmatrati predlog iz Južne Amerike da pauza između bude produžena sa sadašnjih 15 na 25 minuta.

Prvi čovek FIFA Đani Infantino dobio je pismo predsednika COMNEBOL-a Alehandra Domingeza u kom je navedena njegova želja da test bude izvršen na meču Kopa Libertadores između Palmeirasa i Flamenga koji se igra 27. novembra.

Ako se ovaj njegov prelog usvoji, najverovatnije bi počeo da se primenjuje na ostalim međunarodnim mečevima, najpre pod okriljem COMNEBOLA-a.

Naravno, ne bi mnogo vremena trebalo da se proširi i na ostala takmičenja.

Inače, neke struje u FIFA imale su ideju da produže pauzu između poluvremena na 20 minuta, to još pre više d eset godina, ali tada je to ocenjeno kao suviše komercijalan korak.

Kako sada stoje stvari? Ovakva promena zasnovana je na modelu Superboula, gde su pauze postale kultne i traju značajno duže nego u ligaškom delu NFL sezone.

Mada, složićemo se da se više radi o marketinškom triku. Kada su to isprobali u nemačkom fudbalu – naišli su na zvižduke.

Kakva će sada biti reakcija?

ŠTA OVO ZNAČI ZA FUDBAL? Njukasl će dominirati narednih 20 do 30 godina!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Ako Kroata misli da jurim revanš – on nije normalan! Vaso Bakočević | Sport Fokus Meridian EP26

 

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime