IŠČEZAVA MAGIJA IZ FUDBALA: Danas je to igra robota, zasnovana na automatizmu, svi su opsednuti brojevima

4
Fabregas - Arsenal - fudbal
Sesk Fabregas o današnjem fudbalu (FOTO: Phil Cole/Getty Images)

Elegancija, kreativnost, neočekivani potezi koji iznenađuju čak i njegove saigrače, bili su zaštitni znakovi Seska Fabregasa u najboljoj formi, a takođe su, kako on kaže, odlike koje polako nestaju iz prelepe igre.

Nekadašnji španski reprezentativac Sesk Fabregas izneo je svoj pogled na današnji fudbal za “Marku” i naglasio koliko se on promenio u poslednjih 10 godina.

Fudbal se mnogo promenio. Baš mnogo! Promena je počela pre nekih pet godina i sada je jasno uočljiva. Imao sam razne trenere, ali nije reč o jednom ili dvojici, nego četvorici-petorici. Promena se dogodila i ostaće tu. Današnja metodologija je zasnovana na automatizmu, u suštini svodi se na to da vam trener u svakom trenutku govori gde da dodate loptu, igrači su tačno postavljeni svaki na svoje mesto. Fudbal je danas igra robota – rekao je Fabregas.

Fabregas je igrao za Arsenal, Barselonu, Čelsi, a sada kao 34-godišnjak uglavnom čeka svoju priliku sa klupe Monaka.

– Mnogi treneri su opsednuti brojevima. Ako ne postignete određene brojke – niste spremni da igrate, a ako odmarate, isto morate da imate određene cifre da biste održali nivo. Ponekad sam ‘stara škola’ u tom pogledu, ali doživeo sam sjajne trenutke u svojoj karijeri do kojih sam došao bez napornih treninga ili sjajne fizičke i psihičke sezone. Danas misle da ako ne treniraš ne možeš biti dobar. Sve je zasnovano na nauci, brojevima i GPS-u – objasnio je Sesk Fabregas.

      GOTOV JE TROGODIŠNJI ODMOR U MADRIDU: Luka Jović traži novi klub!

OBAVEZNO POGLEDAJTE:PENALTY CHALLENGE: Milan Kalinić – Svaka čast malom Popoviću, ali Milan Borjan je… EP19

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime