BARNLI I LIDS ŠALJU “KARAMELE” U ČEMPIONŠIP!? Davljenici prijavili Everton zbog finansijskih gubitaka!

Everton-premijer liga-prijava
Vlasnik Evertona se izvinio navijačima za užasnu sezonu! (FOTO: Guliver images)

Everton je izborio opstanak, a borbu za izbegavanje mesta koje vodi u Čempionšip u poslednjem kolu vodiće Barnli i Lids. Ipak, ova dva kluba povela su pravnu pravnu bitku protiv “Karamela” zbog sumnje da su trošili više novca nego što je  dozvoljeno.

Barnli i Lids su zatražili od zvaničnika Premijer lige da povedu istragu u vezi finansija direktnog konkurenta za opstanak. Oni ističu da su prijavljeni gubici Evertona za poslednje tri sezone čak 372 miliona funti, a po pravilniku Premijer lige za taj period dozvoljeno je tek 105 miliona funti!

Everton je u prethodne dve sezone priajvio gubitke od 170 miliona funti koje je pravdao pandemijom koronavirusa. Takođe, po navodima kluba u tu cifru su ušli troškovi novog stadiona i klupske akademije.

Tim sa Gudison parka doživeo je strahovit finansijski udarac nedavno, kada je morao da raskine sponzorske ugovore sa kompanijama u suvlasništvu Ališera Usmanova nakon što je ruski milijarder stavljen na listu sankcija Velike Britanije.

Tek se očekuje zvaničan epilog ovog slučaja, ali definitivno ga treba ispratiti, jer jedna od mogućih i čestih kazni u ovakvim slučajevima je oduzimanje bodova, a to bi u potpunosti promenilo poredak na tabeli!

Standings provided by SofaScore LiveScore

VIJERA POD ISTRAGOM: Policija i FA pokrenuli postupak zbog incidenta na Gudisonu (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: SA ZVUKOM SIRENE – Micićeva trojka „zapalila“ Arenu! | Efes – Olimpijakos (77:74)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime