Espanjol ima svoju računicu: Dovedeš Kineza i eto 350 miliona!

Vu Lei Espanjol
(Photo by Francois Nel/Getty Images)

Da li je to Espanjol pronašao način da dođe do nove publike? U januaru je u njihove redove stigao fudbaler iz Kine, a njegov dolazak je probudio čitavu kinesku naciju!

Vu Lei je u nedavnom prelaznom roku prešao iz Šangaj SIPG-a i za oko dva miliona evra postao novi igrač Espanjola. Ekipa iz Barselone je praktično ispod radara dovela najveću zvezdu kineskog fudbala. Vu je prošle sezone u tamošnjoj Superligi na 29 mečeva postigao 27 golova.POSLUŠAJTE NOVI EVROGOL PODKAST – GAJIĆ I IVANIĆ U ZVEZDI, JANKOVIĆ NAPUSTIO PARTIZAN I JOŠ MNOGO TOGA!Time je pokupio titule najboljeg strelca i najboljeg igrača prvenstva. Proteklog vikenda je debitovao za Espanjol, a to je ispratilo oko 40 miliona Kineza! Primera je do sada bila poznata po tome što pokušavaju da se probiju na kinesko tržište kako bi pridobili što više navijača i gledalaca. To su pokušavali i prilagođavanjem termina igranja utakmica kako bi i na Dalekom Istoku mogla da se prati.

Međutim, izgleda da je Espanjol sada našao najbolji način da se gledaoci brzo privuku. Dovođenjem Vu Leija je čitava Kina bila na nogama zbog svog fudbalskog superstara. Lei je igrao 12 minuta u remiju sa Viljarealom 2:2, ali je još veći uticaj ostvarila konferencija na kojoj je predstavljen kao novi igrač Espanjola.

Espanjol ima svoju računicu: Dovedeš Kineza i eto 350 miliona!

Ona je navodno doprla do čak 350 miliona kineskih gledalaca! Sada se postavlja glavno pitane hoće li Vu Lei biti samo koristan za pridobijanje publike ili će zapravo moći da ostvari uticaj na igru Espanjola.

Katalonski klub se ovim ne kocka mnogo jer je transfer poprilično nizak, a mogli bi mnogo da dobiju. Vu Lei je bio skeptičan o njegovom prelasku u Španiju, jer je u Kini bio naviknut na obožavanje publike, domaće prvenstvo i 12 godina provedenih u Šangaj SIPG.

Ipak, jedan od ključnih razloga za dolazak Vu Leija u Espanjol je i vlasnik kluba. Drugi najveći klub Barselone je u vlasništvu Rastar Menadžerijal Grupe. Njen predsednik je Čen Janšeng, ujedno i predsednik Espanjola.

Očigledno je da je Janšeng igrao glavnu ulogu u ovom transferu, a na Vu Leiju je da opravda očekivanja. Bude li bar delimično uspešan kao u dresu Šangaja i reprezentacije Kine, Espanjol će imati daleko veću publiku nego do sada…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime