Egi Maulana donosi popularnost! Instagram profil Lehije ’’gori’’!

Svedoci smo vremena u kom je često marketing bitniji od fudbalskih kvaliteta. Možemo reći da je Dejvid Bekam bio pionir takvog pokreta, mada je Englez bio i odličan fudbaler. Sada gledamo kako je Lehija krenula da razvija marketing jer je u Poljsku stigao Maulana.

Možda ste već čuli za ovog momka. On ima 17 godina i često je do sada igrao odlično na takmičenjima u svom godišnju. Isticao se na kontinentalnim prvenstvima Azije ali i na Tulon turniru u Francuskoj. Britanski Gardijan ga je ubacio na listu 60 najvećih svetskih talenata za 2017.

Već nekoliko godina se priča o razvijanju njegove karijere na pravi način. Svima je jasno da Indonezija ne može da mu pruži sve što treba pa su se razmatrali brojni klubovi. Prvo oni u okolini, iz Kine i Australije a kasnije i mnogi evropski.

Maulana je bio na treninzima u mnogim evropskim ekipama, od nekoliko nemačkih timova, preko Legije, Sportinga i Sent Etjena do Espanjola i Hetafea. Na kraju je odlučio da je Ekstraklasa pravi izbor za njega. Već se preselio u Poljsku a transfer će biti ozvaničen u julu mesecu.

Tada će fudbaler iz Indonezije postati punoletan i moći će da pomogne ekipi iz Gdanjska. Već neko vreme čekamo da vidimo kako bi se taj momak snašao u evropskom fudbalu jer se ne dešava često da neko iz njegove zemlje bude toliki talenat.

Indonezija nije zemlja koja ima mnogo kvalitetnih fudbalera. Očigledno ih to ne sprečava da vole fudbal pa je tako instagram profil Lehije dobio neočekivan broj pratilaca. Uskoro će biti premašena cifra od 150.000 a to je više nego bilo koji drugi klub u Poljskoj.

To je još uvek neuporedivo sa privatnim profilom igrača. On na svom instagram nalogu ima 714.000 pratilaca! Treba reći da je fotografija sa predstavljanja igrača na Lehijinom profilu skupila skoro 170 hiljada sviđanja i preko 38 hiljada komentara!

Indonežani su poludeli za fudbalom i to za jednim timom iz Poljske lige. Lehiji čak ove sezone ni ne ide baš najbolje jer se nalaze na 13. mestu i bez pobede su od 1. decembra. Maulana će u ekipi imati i dvojicu saigrača iz Srbije, Miloša Krasića i Filipa Mladenovića.

INDONEZIJA JE BILA NA SVETSKOM PRVENSTVU!

Indonezija je ostrvska zemlja u jugoistočnoj Aziji. Prostire se na skoro 2 miliona kvadratnih kilometara a po broju stanovnika je trenutno 4. u svetu. Sa 265 miliona ljudi, a taj broj je u porastu, preti da u narednim godinama ugrozi SAD na trećoj poziciji te liste.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime