Dva meča u dva dana: Kolin Dojl to može!

Golman Bredforda je u za manje od 24 časa uspeo da bude u dve različite države i da brani za svoj nacionalni tim i za svoj klub. Kolin Dojl je junak dana, a ni navijači Irske ni navijači Bredforda neće mu zaboraviti ovo putovanje!

Iskusni čuvar mreže je postao prvotimac Birmingema još davne 2003. godine. Od tada je promenio tri kluba u Engleskoj a u još nekoliko njih je bio na pozajmici. Trenutno brani boje Bredforda koji ga je doveo za samo jednu funtu iz Blekpula.

KLADI SE NA BREDFORD!

Dok je bio član Birmingema dobio je svoj prvi poziv u nacionalnu selekciju. Debitovao je 2007. godine a pored meča u dresu Republike Irske zabeležio je jedan nastup i za B reprezentaciju. Prvi meč je bio protiv Ekvadora na meču koji je završen 1:1.

Narednih 11 godina nikada nije bio među stativama svoje zemlje. Bio je tu poneki poziv ali bi mečeve svoje reprezentacije uglavnom gledao sa kauča u dnevnoj sobi. Dobre partije u Bredfordu su naterale selektora da ga ponovo pozove.

Sinoć je branio protiv Turaka, na gostovanju u Antaliji. Taj meč je počeo u 18:30 i Dojl je bio na terenu svih 90 minuta. Primio je jedan gol, Turska je pobedila minimalnim rezultatom a on je shvatio da ima i drugih obaveza u životu.

LIGA JEDAN JE ZANIMLJIVA!

Bredford, koji je u nizu od tri ligaška poraza, danas igra meč protiv Džilingema. Na terenu će od prvog minuta biti Kolin Dojl koji je odmah nakon meča u Turskoj otputovao za Englesku. Maksimalna posvećenost, kako reprezentaciji tako i klubu.

Dojl je ove sezone branio na 25 ligaških mečeva a jedinu pauzu je pravio zbog ozbiljne povrede kolena. Pokazuje da ništa ne može da ga spreči da brani. Od povrede se oporavio a sada pomera granice. Za manje od 24 časa branio je na dve utakmice u potpuno različitim okolnostima!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime