Dosije Nzigu – majka žrtvovana zarad karijere

Foto: Youtube printscreen

Istina je kao voda, uvek pronađe svoj put, kakve god barijere stajale ispred ili oko nje. Neretko ume da zaboli, pa deluje poput mučnine. Pritiska vas, ali tek kada sve izbacite iz sebe, onda vam bude vam lakše. Verovatno je sličan, ako ne i gori osećaj imao Šiva Nzigu, nekadašnji napadač brojnih francuskih klubova. Kazaljka na barometru je dostigla maksimum i više nije moglo da se izdrži. Nzogu je otvorio dušu i otkrio detalje koji teško da bi ikome pali na pamet.

Ko god je duže pratio francusku Ligu 1, ovaj momak mu je verovatno ostao u sećanju kao član Nanta i Remsa, u kojima je proveo po nekoliko sezona. Bilo je i nekih pozajmica, ali o tome nekom  drugom prilikom. Pored angažmana u najjačoj francuskoj ligi, Nzigu je igrao za reprezentaciju Gabona, čiji je dres obukao 24 puta, uz 5 postignutih golova.

KO ULAZI U LIGU EVROPE?

U ispovesti francuskim medijima, najpre je priznao da je falsifikovao podatke o godinama. Umesto 34, Nzigu ima 39 godina, čime je demantovao podatak da je 2000. godine postao najmlađi strelac u istoriji Afričkog kupa nacija, kada je postigao gol u porazu svoje zemlje od Južnoafričke republike (1:3). Tada je navodno imao 16 godina i 93 dana.

ŠTA DONOSI LIGA 1 U OVOM KOLU? PROVERI KVOTE!

Usledilo je još nekoliko frapantnih otkrića, ali nekima nije mesto u ovim redovima jer nemaju dodirnih tačaka sa terenom i sportom. Ipak, najbizarnije priznanje bilo je ono da je njegov otac ritualnim ubistvom žrtvovao majku zarad Nziguove uspešne karijere dok je ovaj igrao za Nant. Navodno, još jedan od razloga zašto je majka ubijena je taj kako bi reprezentativac Gabona mogao da zadrži novac od ugovora za sebe.

Fric Valter – zarobljenik, svetski šampion i majstor fudbala

Naravno, mnogi su ovu ispovest povezali sa Asamoom Đanom, fudbalerom Gane, i glasinama o ritualnom žrtvovoanju njegovog prijatelja, Teofilijusa Tejga i njegove devojke enet Bardu. Njih dvoje su nestali 2014, vozeći se skuterom za vodu tokom zajedničkog odmora sa porodicom Đan u Adi, u Gani. Kako njihova tela nisu pronađena, usledila je lavina spekulacija o ritualnom žrtvovanju. Porodica reprezentativca Gane je zaratila sa domaćim medijima i javno demantovala njihove navode, nazvavši ih „divljačkim optužbama“.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime