ĐOROVIĆ: Ambicije Srbije na prvenstvu su visoke!

Poslednje kolo kvalifikacija za EP u fudbalu mladih reprezentacija do 21 godine fudbalska utakmica izmedju Srbije i Jermenije Goran Đorović selektor mlade reprezentacije Srbije Novi Sad 16.10.2018 Stadion:Karađorđe Foto: Nenad Mihajlovic

Selektor mlade reprezentacije Srbije, Goran Đorović, ne traži alibi neć naglašava da ekipa ide na trofej na EP za mlade.

– To je draž fudbala. Fudbal je toliko veliki da svi mogu da razgovaraju o njemu. I naravno da narod ima pravo da razmišlja o fudbalu. Poštujem to i kroz život sam navikao na to, još kad sam krenuo iz skromne Prištine.Nije problem. To me motiviše – rekao je Đorović.

Osvrnuo se selektor na Marka Grujića koji nije dobio poziv za predstojeće takmičenje.

– Znaju svi novinari koji me poznaju da nikada ne komentarišem igrače koji nisu na spisku. Ogromno poštovanje imam prema Grujiću, ali i prema svim drugim igračima koji su u jednom trenutku bili na spisku, a sada nisu tu.

Nije Marko jedini. Oni su svi budućnost srpskog fudbala i svima želim sve najbolje. Žao mi je, kroz ove kvalifikacije prošlo je 40 igrača i najveći problem mi je bio da izaberem 23. Da sam mogao da povedem sve – sve bih ih poveo, jer su odnosom i igrama zaslužili. Na kraju smo odabrali one za koje smatramo da su najpotrebniji, a da li smo napravili dobar izbor ili ne pokazaće sam turnir.

Ima dosta igrača koji su bili povređeni, ali su se ipak našli na spisku za Evropsko prvenstvo.

– Sad kad bismo gledali spisak igrača sa početka kvalifikacija tada gomila nije imala minutažu, pa je kroz te utakmice pokazala da ima kvalitet i izborila se za minute.

I ranije sam govorio da smo mi tu ne samo da bismo se kvalikovali, nego i da pomognemo igračima za koje smatramo da su budućnost srpskog fudbala. Jeste hendikep, ali minutaža je manje-više diskutabilna. Imam ogromno poverenje u ove momke koji su tu.

Dobra stvar za “orliće” je da će svi igrači koji igraju za A reprezentaciju, a imaju pravo nastupa za mladu mogu da se stave na raspolaganje selektoru Đoroviću.

– Ambicije bi bile visoke i bez njih, a to što će oni biti ovde mnogo govori o njima samima, o njihovom odnosu za reprezentaciju.

Prošli su sve selekcije Saveza i znaju koliko je ovo važno za njihove karijere, ali i za ceo srpski fudbal. Uostalom, nije ovo prvi put da se rado odazivaju i oni koji su imali probleme u klubovima.

Petorica igrača će propustiti prvu nedelju priprema, ali trener naglašava da problema neće biti.

– Adaptiraćemo se. Takav je kalendar, A tim ima prioritet. Ne bi bilo korektno prema drugim igračima da smo ih zvali samo da treniraju sa nama, pa onda da ne putuju. Bilo bi neozbiljno. Moramo da razmišljamo ne samo fudbalski, nego i humano… Duga je sezona bila, igrači su umorni i to će biti jedan od detalja koji će odlučivati.

Jedino će Miladin Stevanović fudbaler Čukarički zbog teške povrede kolena, pa je jedini klasični desni bek Milan Gajić.

– Žao nam je Miladina, dugo je bio sa nama. Razmišljali smo o svemu tome, imamo dosta igrača na raspolaganju, prvo da svi budu spremni – zaključio je Đorović.

Podsetimo, Srbija prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu igra 17. juna. U Grupi je sa Austrijom, Danskom i Nemačkom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime