Đerar Pike postao vlasnik fudbalskog kluba!

žerar-pike-barselona
Žerar Pike želi da se kandiduje za predsednika Barselone (FOTO: David Ramos/Getty Images)

Španski štoper nastavlja sa svojim biznis idejama i ponovo u žižu javnosti dolazi zbog stvari koje nisu vezane za karijeru. Investicioni fond Kosmos, iza kog stoji Đerar Pike, odlučio je da kupi petoligaša u Španiji.

Kao kada izađe ovo izdanje Fudbal menadžera pa se oprobate u ulozi lidera nekog tima. Samo što će ovo biti drugačije, jer će se igrati uživo. Đerar Pike, štoper Barselone, probaće mali tim iz Andore da podigne kroz rangove, nakon što je danas postao vlasnik tog kluba.

LION – BARSA, U LIGI ŠAMPIONA!

Fudbalski klub Andora FK se takmiči u petoj ligi Španije i to u oblasti Katalonija. Igraju na stadionu koji ima kapacitet 500 mesta i sada im očigledno rastu ambicije. Ekipu koja je 93/94 osvojila kup Katalonije preuzeo je čovek koji je sa timom iz Gaudijevog grada osvojio sve.

Đerar Pike često svojim preduzetničkim poduhvatima pokazuje da nije klasičan fudbaler. Njegov biznis se trenutno grana u e-sport, video igrice, hranu i piće… On je i idejni tvorac ’’novog’’ Dejvis kupa, takmičenja o kom će još mnogo sporenja biti u narednim godinama.

Kako je nedavno istakao Pike, on planira da još samo godinu i po dana igra fudbal pre nego što ode u penziju. Pike će tada imati 33 godine a njegova vitrina sa trofejima će biti prepuna. Do sada je osvajao Svetsko i Evropsko prvenstvo i bezbroz klupskih trofeja.

NOVA GODINA POČINJE PROTIV HETAFEA!

Igranjem za Mančester junajted i Barselonu, jedina dva kluba u seniorskom delu karijere, stigao je do 30 trofeja. Bio je šampion Premijer lige, sedam puta prvak Španije, uz gomilu domaćih kupova. Sa Junajtedom je jednom a sa Barselonom tri puta pokorio čitavu Evropu.

Najbolji rezultati fudbalskog kluba Andora su plasmani u treći rang španskog fudbala. Ekipa je osnovana 1942. godine i najstariji su tim u toj zemlji. Na putu do kupa Katalonije savladali su i Barselonu i Espanjol. Trenutni menadžer Andore je Gabri, nekadašnji fudbaler plavo-crvenih.

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime